Aug 252011

Gena Showalter: Lord of the VampiresA Royal House of Shadows című minisorozatba négy regény tartozik, mindegyikét más-más írónő írta, paranormális romantikus témában, s az alaptörténet az, ami összefűzi őket. A végeláthatatlan sorozatoknak nem vagyok híve, de itt nem árulnak zsákbamacskát, csak 4 regény az egész és belátható időn belül fog mind megjelenni, szóval vállalható. Elsősorban az utolsó regényt jegyző Nalini Singh volt húzónév számomra, de mivel sorrendben kell haladni, legalább megtudhatom, mire képes Showalter is, akitől még semmit se olvastam, de már jókat hallottam róla.

Az Árnyékok Uralkodóháza egy különleges világban játszódik, ahol vámpírok, vérfarkasok, boszorkányok és szörnyek is megtalálhatók. A regényeket összekötő sztori szerint Eldent megtámadta, s az uralkodó párt megölte egy hatalmas varázsló, de a királyi pár haláluk előtt négy gyermekét még megmentette, elrejtették őket az ellenség elől és beléjük plántálták , hogy mindenképp álljanak bosszút a szüleikért. Az első regény a legidősebb fiúról, Nicolai-ról szól, aki a támadást követően elveszti emlékezetét, s szexrabszolgaként tartják fogva. Fogalma sincs, hogy ki ő és mire képes, de úrnői nem hagyják kibontakozni erejét. A férfi végül segítséget hív, ami nem várt alakban érkezik meg. Jane Parker magányosan él, szörnyű tragédiát próbál kiheverni, s a felépülésén, fizikain, szellemin egyaránt dolgozik. Éjszakáit azonban különleges álmok teszik izgalmassá, amikor is egy rabszolgát nézhet, akit igazán vonzónak tart. Különleges könyvet kap ajándékba, amely segít neki egy másik dimenzióba jutni, méghozzá az álmában látott férfihez. Jane tehát ott találja magát Nicolai mellett, segít megszabadítatni a férfit és menekülésük során neki egyre több minden jut eszébe a múltjáról. Üldözőik elől menekülve egyre szorosabbá válik a kapcsolatuk…

A sorozat alapötlete igazán tetszik, még ha ezzel a résszel annyira nem is voltam kibékülve. Nekem túl sok és felesleges volt benne a szex. Nicolai és Jane szinte lépten-nyomon megkívánták egymást, alig bírtak magukkal, s ehhez képest a kalandjaik kicsit eltörpültek. Ráadásul számomra igazán fura volt, hogy sokáig tartott, mire kiderült mi az a kapocs ami összeköti őket, s milyen előéletük volt, s amikor megtörtént, az is világossá vált, hogy Nicolai mennyire kihasználta Janet. Aki modern, tanult, önálló nő létére nagyon következetlenül viselkedett és ezt nem is hánytorgatta fel a férfinek. Ugyanakkor azt meg el kell ismerni, hogy Showalter nagyon izgalmasan tud írni és igazán gyorsan olvastam a regényt, mert a fordulatok meglepők voltak. Csupán a szereplők közötti kapcsolat, Nicolai túlságosan is alfahím volta (a lányt csak Enyém-nek hívta!) és az, hogy ez Janet nem is bántotta (bár oké elismerem néha a nyers vágy a legtöbb Phd-vel rendelkezőt is le tudja dönteni) zavart.

Kíváncsi vagyok a másik három szereplő hogy találja meg az utat egymáshoz és miként fognak bosszút állni szüleiken, szóval nem tántorított el a sorozat olvasásától az első rész, mert a mesés világ, ahol játszódik, ahol bármi megtörténhet jónak tűnik. Jó ötletnek tartottam, hogy a mi világunk és e között a fantáziavilág között van egy átjáró, kíváncsi vagyok ezt a későbbiekben kihasználják-e.

Kiadó: Harlequin Nocturne
Megjelenés: 2011 augusztus 30
Terjedelem: 288 p.
ISBN: 9781459212442
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *