Jul 202011

A tavalyi év egyik kellemes ifjúsági fantasy meglepetése volt a Crowfield átka, amit jómagam is A rózsa nevéhez hasonlítottam, mert hogy a középkorban játszódott, egy apátság körül és egész sokat meg lehetett tudni, a szerzetesek életéről benne. Egy sorozat második részéről mindig nehéz spoilerek nélkül beszélni, mert többnyire az első rész szereplői visszatérnek és fontos szerepe van a történetben annak, hogy anno mi is történt velük.

A legutóbb ugye William segítségével megtört egy átok, de a fiú és barátainak az élete továbbra sem fenékig tejfel. A hideg telet felváltotta az angol, esős tavasz. S nem elég, hogy minden mindig vízben tocsog, nincs esernyő, esőkabát de még rendes cipő se, hogy kicsit szárazabbnak érezze magát az ember – komolyan teljesen lejött a nyári kánikulában is ez a nedves időszak a könyvből – de az apátság már megint bajban van. Valami régi és rossz mozgolódik a templom területén. Valami olyan régi és olyan rossz, hogy még a környéken lakó különleges lények is inkább odébbállnak, csak ne kelljen végigvárniuk, hogy mi sül ki az egészből. Williamnek, a hobnak, Csiga testvérnek és Shadlocknak persze nincs ilyen szerencséje, ők kénytelenek maradni, s mivel a fiatal fiút kinézte magának a démon, amelyik az apátságot fenyegeti, hogy visszaszerezze jogos területét, kénytelenek szembeszállni a gonosszal.

Meg kell hagyni, a sok esőzés miatt talán, ez a rész jóval sötétebb volt, mint az előző. Na meg mert ott egy angyal itt meg eleve démon körül forgott a történet, s ezzel bizony nem egy véres és ijesztő jelenet párosult. Még a borító is láthatóan sötétebbre sikeredett. Viszont kis enyhítésnek ott volt az imádni való hob, akinek sikerült rendszeresen nem csak William de az olvasó arcára is mosolyt fakasztani.

De az atmoszféra, a szereplők és Pat Walsh stílusa maradt a régi. Annyi viszont biztos, hogy ezt a részt kicsit idősebb gyerekeknek lehet ajánlani inkább, mint az elsőt. Remélem a harmadik könyvben már kicsit több napfény lesz és legalább.

Eredeti cím: The Crowfield Demon
Fordító: Hudácskó Brigitta
Kiadó: Lybrum
Megjelenés: 2011 (2011)
Terjedelem: 284 p.
ISBN: 9789638901989
Honnan: Kiadótól, recenziós példány

 

3.5 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *