Dec 122010

Várólista 2011Azt hiszem a legtöbb könyvesblogger moly, olvasást, könyveket szerető ember, akár vezet erről netes számadást, akár nem, közös problémával küzd. Virtuális vagy valós várólistája, polca állandóan tele van. S mindig újabb és újabb könyvek kerülnek fel rá s valahogy sose akar csökkenni az elolvasásra váró könyvek sora.Ezt mindenki meg tudja indokolni miért van. Közbejön valami érdekesebb, vagy az ember megnyugszik, hogy már itt van a könyv, bármikor hozzányúlhatok, mégis valahogy egyre távolabb kerül az esély, hogy elolvassuk. S közben folyamatosan lelkiismeret furdalásunk van, mert több könyvet veszünk, kérünk kölcsön és sose végzünk azzal, ami ránk vár. Ezt a helyzetet nem nagyon lehet megoldani, viszont találtam rá lehetőséget, hogy lehetne kicsit normalizálni a helyzetet.

Külföldi példákat követve én most meghirdetem a Csökkentsd a várólistádat 2011ben bajnokságot. Nem akarok én itt eredetiskedni, csak éppen adaptálok egy népszerű játékot magyar viszonyokra. Meglátjuk, hogy sikerül.

A feladat egyszerű: Olvass el 12 könyvet 12 hónap alatt a várólistádról.

Menete pedig a következő:

 • Válassz ki 12 címet a várólistádról, amelyek már legalább fél éve ott porosodnak valós vagy virtuális polcodon és olvasásra várnak. Nem kell havi 1 könyvet elolvasni, lehet hogy mind a 12-t elolvasod két hét alatt, lényeg, hogy 2011-ben ez a 12 kötet lekerüljön a várólistádról. Ráadásul nem kell abban a sorrendben elolvasni a könyveket, amelyekben listázod őket.
 • A listát az elolvasandó könyvekről előre meg kell határozni és kitenni valahova, hogy mások is láthassák. Lehet ez a blogod, a moly.hun egy polc, vagy bármi más általad használt könyves játszótér ennek megfelelő opciója, de ha nincs blogod és szeretnél játszani, küldd el nekem a listát és én vezetem helyetted:) Jelentkezési és listaállítási határidő: 2010. december 31.
 • Ha lehet, tartsd magad ehhez a listához és ne változtass rajta (alternatív listát is létrehozhatsz +12 könyvről, amivel lecseréled az eredetit, mert éppen akkor nincs kedved pont azt a könyvet olvasni)
 • Hangoskönyvek és e-bookok is számítanak
 • Itt nálam kommentben feliratkozhatsz, hogy részt veszel a játékban. A blogodra tedd ki a képet meg a linket ami majd arra a postra fog mutatni, ahova január elején kiteszem a versenyben résztvevők listáját.
 • Aki végigcsinálja velem ezt a játékot, azok között év végén kisorsolok egy nyereménykönyvet.
 • Létre fogok hozni egy postot, ahol majd listázom azokat, akik részt vesznek a játékban és nyomon lehet követni, hogy ki hogy halad.

Szóval aki szeretne velem játszani 2011-ben és helyet csinálni a polcán újabb könyveknek, az csatlakozzon!

KIEGÉSZÍTÉS(látom van pár kérdés): Nem feltétlenül kell polcot csinálni, elég a lista is a polc az esetleg segítség:) Továbbá az se feltétel, hogy a molyos várólistádat használd és csak onnan szemezgethetsz könyvet. Elvégre lehet olyan kötet, ami már tavaly karácsony óta vár arra, hogy elolvasd, na azt például fel lehet venni célkitűzésnek, hogy 2011-ben tuti nekiállsz és befejezed!

Oszd meg!

Reader Comments

 1. Én biztosan szeretnék részt venni, nagyon aranyos ötlet! 🙂 Bár általában ennyi könyvvel az újak mellett szerintem mindig csökkentem a várólistámat, csak ugye közben egyre duzzad! 🙂 Csinálok a molyon akkor polcot is róla, hogy mik lennének a szerencsés áldozatok akik lekerülhetnek a poros várólistáról 🙂

 2. Ez szuper!! Így ösztönzöm magam, hogy ezeket is elolvassam! Megyek, keresek is néhányat még a mai nap folyamán!

 3. Rám is számíthatsz, ez jó ötlet, tudom is nagyjából, hogy melyek azok, amik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak (nem kevés).

 4. De jó, én is csatlakozom :). Úgyis vannak olyan könyvek, amiket illene olvasni, de még nem. Most lesz, ami ösztönözzön, hogy előrébb kerüljenek :).

 5. Jó ötlet! Csatlakoznom én is. Legalább így lesz indok, hogy miért nem szabad tovább halogatni néhány könyvet. 🙂

 6. Nitánál láttam, és először nem nagyon értettem, de ez egy jó ötlet. legalább lesz valami sikerélményem 🙂 molyon mindjárt összerakom a polcom.

 7. Ez de jó ötlet! Írj fel engem is listára. Jó pár könyv van, amit már ezer éve halogatok, ez jó ösztönző lesz arra, hogy végre elovassam őket.:)

 8. Igen, jó ötlet! Én is előkeresem a porosodóbb példányokat, és belecsapok a lecsóba! Kösz az ötletet! 🙂

 9. Én is jelentkezek és jövőhét végén meg is csinálom a listát:) Csatlakozom a többiekhez ez nagyon jó ötlet lett:))

 10. Én is bővítem a csapatot, csökkentem a listám. Lehet, hogy idén is leszedtem 12 könyvet a listámról? Csak nem tudok róla.

 11. Nálam is kell egy nagytakarítás, mivel vannak amit csak ide-oda tologatok. Így én is szívesen csatlakozom, nagyon jó ötlet! 🙂
  Holnap meg is csinálom a listámat…

 12. Blogom nincs, de molyom van, és szívesen részt vennék én is. A molyos eseményen már meg is jelöltem magam 🙂

 13. * Bocsi a fenti három komment miatt, de az első kettőnél azt írta ki, hogy nem sikerült elküldeni, időtúllépés miatt. Gondoltam akkor tényleg nem küldte el… *

 14. Hm… Törölni nem tudok, de a linkbe belecsúszott egy zárójel, szóval:
  csikospingvinalkotasai.freeblog.hu/archives/2010/12/30/Csokkentsd_a_varolistadat_2011/

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *