Várólista 2011Azt hiszem a legtöbb könyvesblogger moly, olvasást, könyveket szerető ember, akár vezet erről netes számadást, akár nem, közös problémával küzd. Virtuális vagy valós várólistája, polca állandóan tele van. S mindig újabb és újabb könyvek kerülnek fel rá s valahogy sose akar csökkenni az elolvasásra váró könyvek sora.Ezt mindenki meg tudja indokolni miért van. Közbejön valami érdekesebb, vagy az ember megnyugszik, hogy már itt van a könyv, bármikor hozzányúlhatok, mégis valahogy egyre távolabb kerül az esély, hogy elolvassuk. S közben folyamatosan lelkiismeret furdalásunk van, mert több könyvet veszünk, kérünk kölcsön és sose végzünk azzal, ami ránk vár. Ezt a helyzetet nem nagyon lehet megoldani, viszont találtam rá lehetőséget, hogy lehetne kicsit normalizálni a helyzetet.

Külföldi példákat követve én most meghirdetem a Csökkentsd a várólistádat 2011ben bajnokságot. Nem akarok én itt eredetiskedni, csak éppen adaptálok egy népszerű játékot magyar viszonyokra. Meglátjuk, hogy sikerül.

A feladat egyszerű: Olvass el 12 könyvet 12 hónap alatt a várólistádról.

Menete pedig a következő:

  • Válassz ki 12 címet a várólistádról, amelyek már legalább fél éve ott porosodnak valós vagy virtuális polcodon és olvasásra várnak. Nem kell havi 1 könyvet elolvasni, lehet hogy mind a 12-t elolvasod két hét alatt, lényeg, hogy 2011-ben ez a 12 kötet lekerüljön a várólistádról. Ráadásul nem kell abban a sorrendben elolvasni a könyveket, amelyekben listázod őket.
  • A listát az elolvasandó könyvekről előre meg kell határozni és kitenni valahova, hogy mások is láthassák. Lehet ez a blogod, a moly.hun egy polc, vagy bármi más általad használt könyves játszótér ennek megfelelő opciója, de ha nincs blogod és szeretnél játszani, küldd el nekem a listát és én vezetem helyetted:) Jelentkezési és listaállítási határidő: 2010. december 31.
  • Ha lehet, tartsd magad ehhez a listához és ne változtass rajta (alternatív listát is létrehozhatsz +12 könyvről, amivel lecseréled az eredetit, mert éppen akkor nincs kedved pont azt a könyvet olvasni)
  • Hangoskönyvek és e-bookok is számítanak
  • Itt nálam kommentben feliratkozhatsz, hogy részt veszel a játékban. A blogodra tedd ki a képet meg a linket ami majd arra a postra fog mutatni, ahova január elején kiteszem a versenyben résztvevők listáját.
  • Aki végigcsinálja velem ezt a játékot, azok között év végén kisorsolok egy nyereménykönyvet.
  • Létre fogok hozni egy postot, ahol majd listázom azokat, akik részt vesznek a játékban és nyomon lehet követni, hogy ki hogy halad.

Szóval aki szeretne velem játszani 2011-ben és helyet csinálni a polcán újabb könyveknek, az csatlakozzon!

KIEGÉSZÍTÉS(látom van pár kérdés): Nem feltétlenül kell polcot csinálni, elég a lista is a polc az esetleg segítség:) Továbbá az se feltétel, hogy a molyos várólistádat használd és csak onnan szemezgethetsz könyvet. Elvégre lehet olyan kötet, ami már tavaly karácsony óta vár arra, hogy elolvasd, na azt például fel lehet venni célkitűzésnek, hogy 2011-ben tuti nekiállsz és befejezed!

Oszd meg!