Sep 192009

Ez a könyv már elég régóta hevert olvasatlanul a polcomon és csak találomra vettem le, amikor a párom elkobozta tőlem a Rossz anyák kézikönyvét. Egyszer már próbálkoztam Rachel Gibsonnal és kicsit csalódtam benne, de ezt a könyvet még valami nagy bookstation leárazáson vettem, gondoltam majd csak jó lesz valamire és eljött ennek is az ideje. Nyár vége, éljen a romantika.

Georgeanne Howard nem könnyű körülmények közt nőtt fel, s mivel elkönyvelték, hogy kicsit fogyatékos (70-es évek, dyslexia) arra edzett, hogy legalább elbűvölő legyen és jó felesége valakinek. Aztán már-már férjhez megy egy nála jóval idősebb, gazdag férfihez, akinek egy egész hokicsapat van a birtokában, de az oltár előtt meggondolja magát és szó szerint egy szál ruhában meglép. Szökését akaratlanul is segíti John Kowalsky a fent említett hokicsapat egyik játékosa. A férfi éppen mély gödörben van, többnyire nehezen viseli bárki társaságát, ha józan és Georgeanne déli típusú viselkedése eléggé az idegeire megy. Pedig a lány nagyon be akar nála vágódni, hogy pár napig had húzhassa ki a férfi tengerparti házában várva, hogy elvonuljon a vihar. Ugynakkor tagadhatatlan, hogy vonzódnak egymáshoz, s ennek a vonzerőnek nem tudnak parancsolni. Azonban a forró éjszaka után John egyszerűen kirakja a lányt a reptéren, összetört szívvel.

Hét év telik el, Georgeanne egy sikeres rendezvényszervező cégnél társtulajdonos. Már nem gond a dyslexiája, van kellemes élete, barátai, randizik és a kislányát neveli. Aki hat éves és persze John Kowalsky az apja, aki semmit se tud róla. A hokis révbe ért a játékban, leszámolt az alkohollal és éppen azon töri a fejét, hogy itt az ideje, családot kéne alapítania amikor összefut Georgeanne-nal, aki legalább olyan hatással van rá, mint amikor először találkoznak. Majd amikor meglátja Lexyt, a nő lányát azt is kitalálja, hogy van már egy gyereke. Természetesen részt akar venni a kislány életében. Első körben úgy tűnik, hogy ez működhet, de aztán sorozatos félreértések következtében kénytelenek bírósági útra vinni az ügyet.

Persze romantikus regény révén nem kétséges a végkifejlet. Igazából a karakterek nagyon jók voltak, még a mellékszereplők se csak elnagyolt foltok voltak a könyvben, határozottan jobb volt az egész mű, mint vártam. Csak a vége nagyon összecsapott lett, pedig olyan szép volt a felvezetés, de egy kicsit több gondot lehetett volna fordítani arra, ahogy John és Georgeanne tisztázzák végre egymással a dolgokat. Az előzmények ismeretében ez egy kicsit összecsapottra sikeredett. Illetve feleslegesnek tartottam, hogy mindig tudjam, milyen ruhát visel épp a főszereplő, közben a környezetében meg talán a többieken semmi se volt… legalábbis ahhoz képest ahány mondatot a csaj ruhatárának leírása kapott másokra alig jutott egy-két szó.

 


Kiadó: Avon
Megjelenés: 2007 (1998)
Terjedelem: 313 p.
ISBN: 9780755346257

 

 

3 Stars
Oszd meg!

Reader Comments

  1. Elírtad a címét a címsorban.
    Nem hallottam még Rachel Gibsonról. Jók az ilyen lightos de azért kidolgozott könyvek, de nekem is az agyamra tud menni, ha jól is indul, tetszik is, és a vége olyan, mintha megunta volna, és kiadja alvállalkozásba.

    Olyan a borító mint egy régi fajta medál. 🙂 Biztos szép könyv kinézetre is (hacsak nem volt agyonolvasva). 🙂

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *