Menu Close

C.S. Lewis: A Hajnal vándor útja

A két kisebb Pevensie gyerek, Lucy és Edmund a nyári szünetet kénytelenek távoli rokonaiknál tölteni, akiknek a fiát, Eustace-t nagyon nem kedvelik. Az érzés persze kölcsönös, mert a fiú okoskodó, elkényeztetett és kiállhatatlan. A nyaralás alatt feltűnik nekik Lucy szobájában lévő kép, amely mintha egy Narniai hajót ábrázolna. S csoda folytán a három gyereket beszippantja a kép, s ott találják magukat a nyílt narniai tengeren, a hajó mellett, amely a Hajnal vándor névre hallgat. A fedélzetre kerülve Lucy és Edmund régi ismerőseiket köszönthetik Caspian király és a hős Cincz Vitéz személyében, akik azért indultak el, hogy felkutassák a hét lovagot, akiket még az előző gonosz király száműzött.
Narnia egykori uralkodói örömmel csatlakoznak az expedícióhoz, Eustace azonban nagyon kiállhatatlan, mindenkivel meggyűlik a baja.
Míg a Hajnal Vándor Kelet felé, a világ széle és Aslan, az oroszlán országa felé halad, különböző veszélyes és izgalmas kalandok várnak a hősökre, s bizony a jellemfejlődés se marad el. A jóságos oroszlán pedig mindig megjelenik, ha valaki letérne a helyes útról, hogy figyelmeztesse és óvja a hősök lelki épségét.
C.S. Lewis itt sem hagy unalmas oldalakat, hisz világában vannak titokzatos szigetek, sárkányok, láthatalan emberek, kalózok, kincsek, minden ami az ifjúságnak kell.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *