Menu Close

Rebecca Wells: Ya-ya’s in bloom

A Ya-ya’s in Bloom Rebecca Wells harmadik regénye az Abbott/Walker családról, s a legkevésbé sikerült. Az előző kettőhöz képest ez a regény inkább tűnik olyannak, mint amit a maradékokból szőttek össze, mert már annyira várta mindenki a folytatást, hogy meg kellett adni a népnek amit kért.
Magyarul éppen másodszor is kiadták a Vagány nők klubját (Divine secrets of the Ya-Ya Sisterhood), amiből pár éve film is készült Sandra Bullock és Ashley Judd főszereplésével, s az Ulpius ház meg fogja jelentetni az előzményeket (Little Altars Everywhere) és ezt a legfrissebb könyvet is.
Míg az előző két regényből kitűnik mi mozgatja Vivit és lányát, Siddat, itt megtudhatjuk, hogy ismerkedtek össze az igazi Ya-Yák, amikor 4 évesek voltak. Később a könyv különböző történetekkel szórakoztat, amelyeket mindig mások mesélnek, aztán egyszer csak feltűnik egy teljesen ismeretlen hang, aki később a bonyodalmat adja. Mégse éreztem egésznek az egészet, főleg mert rengeteg olyan rész volt, amit anélkül, hogy az előző részeket olvasta az ember nem is lehetett érteni. Például a sok gyerek, férj, unoka alig volt bemutatva, s kevesebb volt benne az a kettősség, ami az előző regényeket jellemezte, a vidámság, szívfájdalom, a szenvedés és összetartás. Részekben benne volt, de itt most mindenki, aki korábban életszerűsége miatt férkőzött a szívembe, kicsit egysíkúra sikerült.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *