Menu Close

Julie James: Something About You

Ahogy tavaly is, néhány amerikai blog összefogott, hogy megmentsék a modern romantikus regényeket. Létrehoztak egy oldalt, ahol promózták Julie James könyvét és nyerni is lehetett. Tiszta szerencsés voltam azon a héten, mert biza megnyertem a könyvet amit egy héten belül leszállított nekem a FedEx. Mivel mindenhol csak jókat olvastam a regényről, meg hát úgy éreztem, hogy ha már megnyertem, érdemes is elolvasni, eléggé előre ugrott a listában és szinte a kézhezvétele után azonnal nekiláttam olvasni.

Cameron Lynden helyettes államügyész lakásában éppen a parketta lakkozása szárad, s úgy gondolja, amíg haza nem mehet legalább kényezteti magát és befizet egy borzasztó drága wellness hotelbe egy éjszakára.  Csakhogy a pihenés messzire elkerüli, ugyanis a szomszéd szobában valakik monstre pásztoréjszakát tartanak. Elég hosszasan és hangosan. Mire azt hiszi, hogy elaludna, újra kezdik, de most rövidebb ideig tart az aktus, de Cameron most már szól a recepciónak, hogy nem tud aludni. A szomszédokat figyelmeztetni érkező hotelalkalmazottak azonban egy halott nőt találnak a szobában. Hamarosan megérkeznek a rendőrök, Cameron a tanú, mert látott valakit elmenni a szobából, de az ügy szinte azonnal az FBI kezébe kerül, mert az elhunyt egy escort ügynökségnek dolgozott és utolsó kuncsaftja egy szenátor volt. Jack Pallas ügynöknek egy három éve elkövetett hiba miatt az isten háta mögött kellett szolgálatot teljesítenie. S alig tér vissza Chicagoba, mikor első komoly ügyében ki az egyetlen szemtanúja? Cameron Lynden aki annak idején kerékbe törte a karrierjét. Legalábbis ő így tudja. A nő se különösebben örül a találkozásnak, mert annak ellenére, hogy amikor anno először együtt dolgoztak mintha felparázslott volna köztük valami de haragban váltak el, mert a férfi igazságtalanul vádolta meg.

Mivel a nő az egyetlen, aki látta, hogy nem a szenátor volt a prostituált gyilkosa és személyét, valamint tudását titokban akarják tartani a nyomozás végéig állandó felügyeletet kap. Amit eleinte a rendőrség végez, de aztán az FBI hatáskörébe kerül a dolog. S Cameron kénytelen szorosan együttműködni Pallas ügynökkel. Hamarosan kiszivárog a nő tudása és élete veszélybe kerül, a gyilkos ugyanis mielőbb szeretne pontot tenni az ügy végére. Az FBI nyomoz, a gyilkos próbálkozik Cameron pedig igyekszik ellátni feladatait mint legjobb barátnője koszorúslánya. Közben pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz Jack-kel, miután tisztázzák a régi félreértést már csak azért küzdenek a vonzalmuk ellen, mert ezzel veszélyeztethetik az ügyet.

Nem csodálom, hogy ezzel a regénnyel akarják hirdetni a modern romantikus irodalmat, ugyanis igencsak jól eltalált az egész regény. A karakterek hihetőek, akárcsak a köztük lévő vonzalom, annak kialakulása, egymás megismerése és a beteljesülés. Párszor megijedtem, hogy a romantikus regényekből jól ismert klisék felütik a fejüket, de szerencsére ez nem történt meg. Fokozatosan adják fel a harcot a főszereplők, nem agonizálnak azon, hogy vonzódnak egymáshoz, nincs mondvacsinált félreértés, haragszomrád és még röhejesebb megoldás stb. Cameron határozott, modern nő, hivatásában sikeres, de nem buta és amikor az FBI azt mondja neki, hogy veszélyben az élete ő nem próbálkozik mindenképpen kicselezni az őrszemeit, vagy megúszni pár kellemetlen dolgot. Nem, ő közreműködik és szót fogad. Anélkül, hogy ettől úgy érezné akár ő, akár az olvasó, hogy gyengécske butuska nőnek akarnák beállítani. Jack Pallas pedig odafigyel rá és meghallgatja, figyelembe veszi amit mond és nem rázza le valami balgasággal még akkor sem, amikor haragban vannak. Mert tiszteli a nőt, munkáját és okosnak tartja. Még amikor vitatkoznak, azt is intelligensen teszik. A nem éppen hétköznapi helyzet ellenére, amiben találják magukat végig teljesen hihető és szórakoztató marad a történet. Jópofa, hogy a nő megfigyelésére kirendelt rendőrök hamarosan igazi barátai lesznek Cameronnak és minden részletet tudnak arról, hogy barátnője mennyire megőrült az esküvői előkészületektől, meg ahogy Jack új partnere jókat szórakozik azon, hogy társa milyen fülig belehabarodik a tanújukba. S még a gyilkos is jól van megírva: igazi profi abban, amit csinál.

Úgyhogy azt kell mondanom, már megint nem csalódtam, jó kis könyvet ajánlottak a figyelmembe. Könnyen, gyorsan olvasható szórakoztató regény, hihető szereplők, vicces párbeszédek, klisémentesség.

Kiadó: Berkley Sensation
Megjelenés: 2010
Terjedelem: 336 p.
ISBN: 9780425233382

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

4.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *