Menu Close

Elizabeth Hoyt: A bosszú csókja

Elizabeth Hoyt előző regényosorozatába, a Maiden Lane-be útközben csatlakoztam be, de végig élveztem a regényeket. Szerettem, hogy nem a történelmi romantikusoktól megszokott régensség korában játszódtak a történetei, hanem korábban, a 18. században, úgyhogy természetesen nagyon kíváncsi voltam az új regényciklusra, a Greycourt-ra amelynek első részét most jelentette meg a General Press kiadó.

Freya de Moray főhősünk Londonban álnéven él már évek óta, mint Miss Stewart társalkodónő egy előkelő családnál, s közben ellátja feladatait, mint a Bölcs Nők titkos társaságának egyik tagja. Feladata igazából a kémkedés, de a sok információszerzés közben segít is a bajbajutottakon. Így történhet meg, hogy amikor egy nagyon ifjú (alig másfél éves) grófot próbál gonosz családja karmaiból kiszabadítani és eljuttatni édesanyjához, menekülés közben kénytelen beugrani egy előkelő hintóba. A jármű utasa és tulajdonosa Harlowe hercege idegenként is kisegíti a bajbajutott nőket (meg a babát). Csakhogy bár Christopher nem ismeri fel, Freya igencsak tisztában van azzal, hogy kicsoda a férfi, s hogy ő is ott volt azon a végzetes Greycourt-i éjszakán, amely teljesen szétzilálta a családját. Az első véletlen találkozás után egy vidéki előkelő kiruccanáson keresztezi egymást két főhősünk útja. Freya küldetése: megakadályozni, hogy a kastély vendégei között lévő képviselő támogassa az új Boszorkánytörvényt, amely komoly veszélyt jelenthet a Bölcs Nőkre és mindenre amit képviselnek. Harlowe hercege pedig véget akar vetni egy zsarolási ügynek: szeretné megvédeni volt felesége emlékét. Közben pedig megpróbálja kitalálni, hogy kicsoda a Miss Stewart névre hallgató társalkodónő, akit anno Londoban látott a hintója padlóján. Egy idő után úgy tűnik, hogy a hercegnek és Freyának össze kell fognia, ha életben akarnak maradni és leleplezni az ármánykodókat …

Továbbra is rengeteg minden volt, amit imádtam ebben a regényben, de először kicsit beszélnék arról, ami nem jött át annyira. Mivel A bosszú csókja egy sorozat első darabja, igencsak sok cselekményszál kerül elő. Már lehet sejteni, hogy kik lesznek a következő regények szereplői, egy részüket már itt meg lehet kedvelni, ugyanakkor így kevés és elnagyolt idő jut egyéb a jelenlegi történések árnyalására, meg marad még egy csomó rejtély amit meglebegtetett itt Hoyt leplezetlenül, hogy maradjon morzsa a továbbiakban is. Például a Bölcs Nők igencsak nagyvonalúan vannak bemutatva, szerettem volna még sokkal többet olvasni róla, a Greycourt-i tragédia több pontja is igencsak homályos és kusza maradt.
Ami viszont nagyon tetszett, az a szereplők és jellemeik. Freya mondhatni modern hősnő, teljesen ura a sorsának, azt csinálja amit szeretne, ott segít ahol tud. Tetszett, hogy még elvakult bosszúvágyában is volt benne annyi lélekjelenlét, hogy elfogadta Harlowe magyarázatát, meghallgatta, megrágta és meg is értette, hogy ő csak a történet nagyon kis szelete alapján ítélkezett. Christopher is igazi béta hős volt: odafigyelt a partnerére és elfogadta őt. Jó, nem mindent első körben, de szintén kommunikált, hallgatott, gondolkodott és korrekt döntéseket hozott a legtöbbször. Románcuk Freyával kimondottan modern volt. Ebben persze megint segített, hogy Hoyt nagyszerűen pozicionálta a társadalmi helyzetüket és alkalmazta a kor normáit is: Freya társalkodónőként jóval szabadabban dönthetett a sorsáról, mintha ragaszkodott volna születési jogaiért. Szerettem, hogy még több nő kapott szerepet a cselekményben és összetartásuk, tanácsaik és kapcsolataik révén tudták egymást és az arra rászorulókat is segíteni.

Úgyhogy várom a folytatást, mert a sok cselekmény mellett azért továbbra is kaptam egy szórakoztató regényt igazán jól eltalált párossal az események közepén, akikért megérte izgulni.

Blogturné

Nemrégiben a General Press Kiadó újabb Elizabeth Hoyt regény fordításával örvendeztette meg a történelmi románc rajongóit. Ezúttal egy új sorozat, a Greycourt széria bevezető darabja került a könyvesboltok polcaira.

Fülszöveg

Egy öntörvényű, független nő
Freya de Moray a Bölcs Nők titkos társaságának tagja. Egy botrányba keveredett nemesi család leszármazottjaként évek óta álnéven, társalkodónőként dolgozik a londoni arisztokráciának. A megbocsátás azonban nem tartozik az erényei közé. Így amikor Harlowe hercege, az a férfi, aki tönkretette a bátyja életét, felbukkan a vidéki mulatságon, azt teszi, amit minden Bölcs Nő tenne a helyében: bosszút forral.
Egy férfi, aki a múltja rabja
Christopher Renshaw-t, Harlowe hercegét zsarolják. Azért, hogy a titkait megőrizze, a férfi beleegyezik, hogy részt vegyen egy olyan házi mulatságon, ahol egyszer s mindenkorra le szeretne számolni a múltja árnyaival. Amikor azonban a vidéki társaság tagjai között felismeri Freyát, rájön, hogy a bajai még csak most tetőznek. Freya ugyanis mindent tud azokról a bűneiről, amelyeket a legszívesebben elfelejtene. A nő igazi veszedelem számára, de érzéki csábításának mégsem tud ellenállni. De vajon mit tesz akkor, amikor kiderül, hogy a nő élete is veszélyben van?

Kiadó: General Press
Fordító: Ács Eleonóra
ISBN: 9789634527565
320 oldal, kartonált
Megrendelés

Nyereményjáték

Mostani blogturnénk minden állomásán Elizabeth Hoyt idehaza megjelent műveivel kapcsolatos kérdéseket találtok. A helyes válaszokat a rafflecopter megfelelő dobozába beírva várjuk.
(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladványom

Hányadik magyar nyelven elérhető Elizabeth Hoyt sorozat veszi kezdetét A bosszú csókja című kötettel?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

04.07. – Angelika blogja
04.09. – Betonka szerint a világ
04.11. – Olvasónapló
04.13. – Könyvvilág
04.15. – Dreamworld
04.17. – Kelly & Lupi olvas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *