Menu Close

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala

Az Örökösök viadalának a fülszövege fogott meg, ugyanis az elmúlt évek egyik legjobb filmjét, a Tőrbe ejtvé-t (Knives Out) idézte, amennyiben egy fiatal lány kerül váratlanul reflektorfénybe , mert különc gazdag úr teszi meg utódjává. A fülszöveg tehát ígéretes volt, a borító lenyűgöző és mindenképp örültem, hogy kiváló fordítót is kapott a regény Tóth Tamás Boldizsár személyében, mert egy rejtvényekkel, rejtélyekkel teli történetnél fontos a tolmácsolás, hogy minden apró nyom és utalás is érthető és élvezhető legyen.

Avery Ginks legfőbb vágya, hogy utazgathasson, ehhez azonban pénzre van szükség, ami neki és családjának alig van: anyja meghalt, az apját évek óta nem látta, féltestvére vette magához, úgyhogy suli mellett másodállást is visz és célja, hogy ösztöndíjjal valami piacképes diplomát szerezzen, aztán világot lásson. Aztán egyik pillanatról a másikra megváltozik az élete: egy texasi milliárdos a végrendeletében mindent rá hagy: házat, vagyont, alapítványt és csak annyit kell tennie, hogy egy évig Tobias Hawthorne óriási birtokán él. Avery nem hátrál meg, hanem bevállalja az örökséget és mindent ami vele jár: Hawthorne családját, akik meg vannak győződve arról, hogy valami tévedés történt, a vagyon nekik járna. Az öreget két lánya és 4 unokája éli túl, akik mind úgy gondolják jóval több illetné őket, mint amit kapnak. A négy fiú különleges kihívást lát Averyben, aki szintén hajlik arra, hogy lehet, igazuk van: mivel Hawthorne imádta a fejtörőket, halála esetére bebiztosította a legnagyobb játszmát: fejtsék meg, mit is keres közöttük a lány.
Avery tehát elhatározza, hogy beszáll a játékba, megmutatja, hogy nem szélhámos, hogy teljesen ártatlan a dolgok ilyetén alakulásához semmi köze se volt, de persze azért nem akarja feladni amit mindezzel nyer: az anyagi függetlenséget. A fiúkkal együtt nyomozni kezd, de úgy tűnik nem mindenki szeretné, ha bármi kiderülne, s hamarosan már az élete is veszélybe kerül. Vajon kiben bízhat meg? Van-e még egyáltalán valaki a régi köreiből, aki őszintén segít neki, vagy az új ismerősei szeretnék mielőbb eltenni őt láb alól?

Nagyon pörgős, izgalmas történet volt Az örökösök viadala, ami nem lehetett tudni, hova fut ki. gyorsan olvastatta magát, rövid fejezeteket falta az ember és lapozott tovább, hogy na most mi a következő fordulat. Tetszett az alaptörténet, hiszen ki ne álmodna arról, hogy hirtelen hatalmas örökség esik az ölébe, s bizony a regényben jó alaposan megtudhatjuk, milyen is übergazdagnak lenni. Avery nem kis időt tölt el azzal, hogy feltérképezze aktuális lakhelyét, ami egy igazi kastélyszerű építmény, ráadásul tényleg kénytelen minden zegét-zugát bejárni, amikor nyomok után kutat. Okos, talpraesett lány, aki nem hagyja magát, egyedül talán az volt túlzás, hogy a négy örökös közül három is szinte vele egykorú, s befigyelt egy szerelmi háromszög szál is, de szerencsére elég lagymatagon ahhoz, hogy csak egy kicsit legyen idegesítő.
A négy fiú: Nash, Grayson, Jameson és Xander mind más és elég komplikált az egymáshoz fűződő viszonyuk is. Nash idősebb a többieknél, nem is nagyon vesz részt a nyomozásban, de legalább annyira tyúkanyóként viselkedik a nála fiatalabbakkal, mint Avery nővére, Libby. Graysont egész életében arra készítették fel, hogy majd ő lesz az örökös, érthető, hogy dühös amikor kiderül, hogy eddig hiába játszott a szabályok szerint. Jameson az önpusztító emos fiú, aki szinte szó szerint él-hal a játékokért. Xander pedig igazi plüssmackó: puha és vicces zseni. A rejtélyek mellett egyértelműen a karakterek vitték a történetet.

Ifjúsági regényhez képest egészen hosszú, szövevényes és izgalmas olvasmány volt, amihez tényleg kellett, hogy minden szó és mondat a helyén legyen fordításban is. Itt-ott bele lehetne kötni néhány elcsépelt és feleslegesen eltúlzott/húzott motívumba, de egészében annyira kellemes olvasmányélmény volt, hogy egyáltalán nincs kedvem. Megkaptam amit vártam: fordulatos sztorit, különleges szereplőket és rejtélyeket. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az utolsó oldalakon befigyelő újabb adalékok hová vezetnek a második részben, ami még csak ősszel fog eredeti nyelven is megjelenni.

Blogturné

Jennifer Lynn Barnes egy olyan csavaros történetet hozott el nekünk, amiben semmi sem az, aminek látszik. Avery egy nem várt örökség miatt belecsöppen egy különleges életbe, és kap vele egy még különlegesebb családot, aminek a tagjai mind-mind titkokat rejtegetnek. De az igazi titok az, hogy miért hagyta rá az idős Tobias Hawthorne ezt a mesés vagyont, ha nem kötik rokoni szálak a lányhoz? Vagy mégis? Avery miközben próbál rájönni az elé kerülő rejtélyekre, a Hawthorne-házban élő fiúk nem könnyítik meg az életét.

Az Animus Kiadónál megjelent regény egy izgalmas történet bemutatkozó kötete, amiről a Blogturné Klub 10 bloggere mesél nektek. Tartsatok velünk a turnén, aminek a végén természetesen nem áruljuk el, hogy ki nyeri az Örökösök viadalát, de meghozzuk a kedvedet ahhoz, hogy te is megismerd Avery-t, és a szexi örökös fiúkat, akik mindenre képesek, hogy a rejtvények végére járjanak! Tarts velünk a turnén, és nyerd meg a kiadó által felajánlott Örökösök viadala regény egyik példányát! Csatára fel!

Fülszöveg

Avery ​pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat.
Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát.
Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.
Kiadó: Animus
Megjelenés: 2021
Terjedelem: 400 oldal
ISBN: 9789633248102
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
Megrendelés

Nyereményjáték

Szereted a rejtélyeket, és a titkos kódokat? Ha te is jó vagy ebben, mint Avery és a Hawthorne-fiúk, akkor itt az idő, hogy bebizonyítsd ezt. Minden blogon találsz egy anagrammát, ami egy Agatha Christie könyv címét rejti. A te feladatod pedig rájönni erre, és a helyes címet beírni a blog Raffecopter dobozába. Hajrá! Nyomozásra fel!

Feladványom

Cinke igéz sírt

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

04.23. Könyvvilág
04.25. Zakkant olvas 
04.27. A Szofisztikált macska
04.29. Sprit Bliss Sárga Köves út
05.03. Olvasónapló
05.05. Könyv és más
05.06. Fanni’s Library
05.07. Kelly és Lupi olvas
05.09. Readinspo
05.11. Flora the Sweaterist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *