Menu Close

Victoria Dahl: Taking the Heat

Victoria Dahl: Taking the HeatAzt hiszem, most már elmondhatom, hogy Victoria Dahl neve is bekerült azok közé akiknek az új könyveire kíváncsi vagyok, mert jól ír, kiválóak a témái és mindenképpen azt a fajta szórakozást nyújtja kedvenc zsáneremben, ami jól elegyíti a megszokott sablonokat a fontosabb mondanivalóval. Eddig ez a harmadik kötete a Jacksoni csajok történetéből, amit olvastam és mindegyik megfogott valamiért. Ráadásul itt is van könyvtáros főszereplőnk. Azonban most nem kisasszony ám, hanem egy annál ritkább fajta: főhősünk az, akinek ez a foglalkozása.

Gabe MacKenzie Jackson, Wyoming könyvtárában az új fiú, már hozzá van szokva ahhoz, hogy nőkkel és nők között dolgozzon, hogy csodabogárnak tekintsék, de ez egyáltalán nem zavarja. Lényeg, hogy azt a munkát végezheti amit imád és hódolhat a hobbijának, a sziklamászásnak. Eleinte nem is nagyon foglalkozik Veronica Chandler-rel, akivel csak annyi bennük a közös első pillantásra, hogy valamennyire mind a ketten kötődnek New Yorkhoz. Ez lehetne közös téma, de Gabe elsőre úgy látja, hogy igen nagy karbantartást igénylő csajról van szó, úgyhogy nem igen érdeklődik a lány után. Veronica világéletében rejtőzködött és eljátszotta, hogy több és jobb annál, mint amit tud: ezért aztán létezése folyamatos pánikban telik, mert attól tart, valamikor jön valaki és rábizonyítja, hogy hazug, szemfényvesztő, tehetségtelen, szerencsétlen. Mondjuk az elmúlt évben egész jól megállta a helyét a kisvárosban, mint a lokális újság tanácsadója, aki levelekre válaszolgat, s ez egész jól megy is neki a laptopja mögül, de a főnöke kitalálja, hogy élőben is adja elő a Kedves Veronica! rovatot. Az előadás akkora siker, hogy programsorozatot csinálnak belőle és  a lány nem mond nemet, úgy gondolja, hogy megpróbál változtatni az életén, szembenéz a félelmeivel. Persze ehhez azért még alkohol segítségére van szüksége, s az egyik műsora után Gabe kíséri haza a nem kicsit elázott Veronicát, aki szokatlanul őszintén beszél a férfivel, így olyan dolgokat fed fel magáról a könyvtárosnak, amelyek alapvetően megváltoztatják a lányról alkotott elképzeléseit.

Victoria Dahl már megint egy olyan kapcsolatot írt meg, ami az első betűtől az utolsóig teljesen hihető. Ráadásul ismét csak a forró szexjeleneteken túl (amiből nincs túl sok, viszont azok egyrészt teljesen helyénvalók, másrészt előre mozdítják az eseményeket és integráns részei a történetnek) megint csak szó van a szex fontosságáról az ember életében. Míg az előző regényben az tetszett, hogy Isabelle mennyire magabiztos volt, itt pedig az van jól megrajzolva, hogy Veronica mennyire nyitott és a megfelelő emberrel, akiben megbízik, még jobban fel tudja fedezni a saját nőiességét. Amúgy már a rövid történetvázból is játszik, hogy nagyon komoly önértékelési zavarokkal küzd. Ezeket persze ő is jól felismeri, de túllépni rajtuk tudja, nem könnyű, úgyhogy Gabe-bel való kapcsolata, a megtalált önbizalom és hit magában sokat segít neki. S ezzel ő is, Kedves Veronika!-ként is jobban kezd hinni magában és így másokon is tud segíteni. Egyébként Gabe-nek is megvan persze a maga gondja, ő is próbál megfelelni az elvárásoknak, s mivel benne van a természetében, legtöbbször saját boldogsága helyett előtérbe helyezi a rosszul értelmezett kötelességeket. Túlságosan védelmező, de ezzel gyakran másokat sért meg.

Az egyik igen csak komoly résznél, eszembe jutott, hogy akik nem olvasnak romantikus regényeket, mert lenézik azokat pont nem tudnak róla, hogy mennyire releváns kérdésekkel is szoktak ezek a könyvek foglalkozni. Nem csak a női szexualitásról van itt szó, hanem sokkal több embert, szélesebb közönséget érintő problémákról is, például, hogy mi is lehet az oka annak, hogy olyan sok tini válassza az öngyilkosságot, hogyan lehet ezen segíteni, észrevenni, megelőzni, rájönni, hogy ki az, aki segítségre szorul. Mert a fiatalok közül a legtöbben nem próbálnak máshoz, ne adj isten felnőtthöz fordulni a problémáikkal… Tudom, rengeteg ifjúsági regény is foglalkozik ezzel a kérdéssel, de itt nagyon jól van felvezetve az, hogy lehet kinőve a tinikorból magunkkal hordozni a sebeket és miként lehet azokat megpróbálni úgy begyógyítani, hogy normális ember legyen belőlünk.

Szóval ez megint egy olyan romantikus regény, ami sokkal több annál, mint a borítója ígér. Megkapjuk az elvárt fordulatokat, de azok egyedi módon vannak megírva, ráadásul kapunk egy jó adag komoly, társas kapcsolatokat érintő kérdést is.

 

Kiadó: Harlequin
Sorozat: Jackson: Girls’ Night Out #3
Megjelenés: 2015 július 28
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9780373779703
Honnan: Netgalley, Recenziós e-book,

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

4.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *