Menu Close

Vigyázz, kész, könyv7

Alig egy hónap van hátra a következő nagy könyves eseményig, a könyvhétig és szinte naponta jelentik be a kiadók, hogy miket fognak kitenni a pultokra június elején. Sokkal nagyobb közönségnek, sokkal több félét, mint Könyvfesztivál idején, úgyhogy lesz azt hiszem minden, miben olvasó ember örömét lelheti. Jómagam is lelkesen várom az újdonságokat, függetlenül attól, hogy mennyi mindent nem olvastam még.

Jessie Lamb testamentumaAz Ad Astra Kiadótól eddig három könyvükről lehet tudni, hogy megjelenik. A negyediket még titokban tartják, s a háromból 2 eleve izgalmasnak hangzik. A Jane Rogers Jessie Lamb testamentuma című regénye egy ifjúsági disztópia, a keményebb, lenyűgözőbb fajtából: az emberiség az utolsó generációnál tart, nem születnek újabb gyerekek. Jessie pedig hősiesen megpróbálja megmenteni a világot. Lőrinczy Judit: IngokovekA másik egy elsőkönyves magyar írónő urban fantasy-ja, ami ígéretesnek tűnik. Az Ingókövek Sztálingrádba kalauzol minket, ahol a felszín alatt a város egy másik háborúban is áll, ahol a lelkek a tétek.

 

 

 

egyszervolt S ha már urban fantasy, az Agave is bepróbálkozik a témában és ők is magyar szerzővel állnak elő. László Zoltán már régóta publikál, főleg sci-fiket és urban fantasy-kat jelentetett meg eddig. Ez a regénye is az utóbbi zsánerhez tartozik, a modern Budapesten népmesei elemek fognak megelevenedni.

oceanutvegenAmúgy az Agavé a könyvhét után előáll a nagy produkcióval, ugyanis a külföldi megjelenéssel egy időben itthon is boltokba kerül Neil Gaiman régen várt új regénye, ami talán nem egyértelműen gyerekkönyv. “Neil Gaiman új regénye a gyermekkor varázslatát mutatja a felnőttlét karcos szemüvegén át, az ártatlanság elvesztését a tapasztalat párás tükrében, hírnevéhez méltóan egy olyan történetben, amely semmihez sem hasonlít.”

 

 

 

Penumbra úr non stop könyvesboltja

 

Pár hónapja a könyvekről/könyvesboltokról, könyvimádatról szóló könyves bejegyzésem első könyveként ajánlottam Robert Sloan regényét és hipp-hopp máris megvehető lesz magyarul. Lehet, már a könyvhét előtt, május végén. (Kiadó: Gabo) Ebben minden van, amit szeretek: könyvesbolt, rejtély, geek főhős, izgalom.

 

 

Jasper Fforde: Egy regény rabjaiS végre, végre elérkeztünk ahhoz, hogy folytatódjanak Thursday Next kalandjai. Ugyanis a könyvhétre jön a Cor Leonis kiadó gondozásában Jasper Fforde Jane Eyre esetének folytatása, az Egy regény rabjai. Vegyétek, hogy jöjjön a többi könyv is.

 

S ezek még csak a jéghegy csúcsa, mindenesetre én már megint gyűjtöm a pénzt a könyvhéten is úgy nézem, kiürül a pénztárcám.

 

 

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *