Sep 072012

Nem vagyok az a típus, aki könnyedén veszi a dolgokat, ráadásul kényelmes is vagyok, de azért csak bizonyos keretekig engedem, hogy fát vágjanak a hátamon. A freeblog esetében ez eddig tartott. Vagyis az ember már novemberben azt mondta, hogy ami akkor történt, az igazán nem egy szép dolog, alapvető hanyagság és hozzánemértés levét itták a bloggerek, amikor két hónapnyi cucc elszállt. De még védtem a mundér becsületét meg szentimentális vagyok és ha még nem mondtam volna, akkor lusta is 🙂

Viszont legalább azóta rendszeresen mentettem mindent, amit nagyon jól tettem, mert többször is előfordult, hogy pont akkor, amikor szerettem volna blogolni nem működtek a dolgok. Úgyhogy érlelődött az elhatározás, hogy menni kell. Viszont akkor már ne csak menjek, hanem lépjek szintet is és ne legyek többé kiszolgáltatva annak, hogy a végén megkapjam, de hát ez egy ingyenes dolog volt, ennyi is szép tőlünk. Inkább fizetek valamennyit azért, hogy legyen jogalapom visszakérni az ígéreteket. Márpedig egy évtizednyi blogolás után (itt nem elsősorban az Olvasónaplóról van szó,  bár dátumra lassan de biztosan közelít a 10-es felé, hanem az énblogomról), én úgy érzem van itt hozzáadott érték a részemről, amit nehéz pénzben kifejezni, de egy hónapra lebontva igazán minimális összegért nagyobb szabadságot és biztonságot kapni nekem megéri.

Úgyhogy a sok nézelődés és gondolkodás után végül találtam tárhelyszolgáltatót, lett saját domain-em meg WordPress motorom. Szerencsére a mentéseknek köszönhetően a blogokból csak az utolsó 5-6 bejegyzést kellett másként áthozni, nem a konvertálóval. Amit az ember kicsit hozzám igazított és még egy képleszedőt is csinált, hogy minden cuccommal belakhassam az új helyet. Amivel még persze ismerkedni kell, de nagyon izgalmas lehetőségeim vannak. (Ha valakit érdekel hogy készült, meg szeretné használni, vagy tanácsot kér, dobjon mailt és megdumáljuk.)

A linkeket és a feed-eket, e-mail előjegyzéseket csak frissíteni kell, a régi hely valameddig még megmarad, aztán valószínűleg lekapcsolom ott a villanyt. Szép volt, jó volt, de eddig tartott. Igényeim nőttek, amit meg nyújtottak nekem, az nem.

 

Szóval üdv az új helyen. A külsején még kicsit heggesztek majd, de a lényeg, hogy a tartalom megvan. Egy évig biztos maradok 🙂

Oszd meg!

Reader Comments

  1. Fura, hogy nem ott vagy, de már egy ideje sejtettem, hogy készülsz valamire (ne kérdezd, miből, megérzés…) Szokás szerint profi lett, bár egyelőre hiányolom azt az egyedi kinézetet 🙂 Drukkolok, hogy beváljon!

    1. Majd meglátom mennyire sikerül személyessé tenni, egyelőre csak tanulmányozok egy csomó mindnet. Nekem a lényeg az volt, hogy ne legyen adatvesztés és ne kelljen kézzel áthozni postokat.

  2. Navégre. Akarom mondani gratulálok az új helyhez, és örülök, hogy eggyel kevesebb potenciálisan adatot vesztő könyvesbloggert ismerek. 🙂

  3. Csak most néztem be a csökkentetlen várólistámtól rossz lelkiismerettel a freeblogra, nem is jött be a régi blogod, a tárolt változat csak a google-tól, de attól is lefagyott a böngészőm… Örülök mindenesetre, hogy te nem a blogspotra költöztél. =)

    1. Hmm ez érdekes, nekem még látszik, mert le nem szedtem… De mindent áthoztam, a várólistás bejegyzéseket is. Meg van már új, hátha jövőre összejön:)

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *