May 172007

A könyv pár éve nagy siker volt, ott virított mindenféle listák élén. Tisztán mint a Da Vinci kód, csak éppen ez inkább egy érzelmes tanmese és nem összeesküvés-elméletes kalandregény.

Eddie háborús veterán és egy vidámparkban dolgozik karbantartóként. Mikor egy baleset során, ahol igyekezett megmenteni egy kislányt attól, hogy a hullámvasút rázuhanjon meghal. A mennyország azonban nem egészen olyan, mint az ember várná. Eddie 5 emberrel találkozik, akik felfednek bizonyos dolgokat az életéből, megtudja mi miért és hogyan történt vele, s a segítségükkel újraértékelheti a földön eltöltött 83 évét. Ezek közül az emberek közül nem mindenkinek volt közvetlen befolyása az életére, volt akivel soha nem találkozott, mégis fontos amit mondaniuk kell Eddie-nek.

A regény így három idősíkban meséli el a főhős életét. A jelenben a temetése körülményeit, születésnapjainak felidézésével a múltját, amelyhez kiegészítéseket kap az öt embertől, akivel a mennyországban találkozik.

Egyszerű, kedves könyv.

 

3 Stars
Oszd meg!

Reader Comments

  1. én csak a filmet láttam, de az nagyon tetszett. az az igazság, hogy eddig nem is tudtam, hogy egy könyv alapján készült 🙂

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *