Menu Close

Majdnem elmaradt ajánló

Olyan gyorsan eltelt ez a hónap és most ráadásul az első kedd rögtön november 1-re esik, úgyhogy kapkodhattam a fejemet, mégis mit ajánljak az új és várható megjelenések közül. Ugyanis az őszi újdonságok nagyjából kifutóban vannak, pár hét még, amelyek menetrendjét lassan nyár óta tudjuk (legalábbis én azóta várom Suzanne Collins trilógiájának befejező részét, például ami a hónap közepén már kapható lesz), s már majdnem minden könyvről szó volt itt ott, úgyhogy elég nehéz volt most összeszedni párat azok közül amelyek különös érdeklődésre tarthatnak számot részemről.

Először is itt van A citromtorta különös szomorúsága, amely tavaly nagy siker volt Amerikában, már a címe is hihetetlenül kedves és a leírás szerint arról szól, hogy egy Rose nevű lány gyerekkorától az ételek ízéből megtudja az érzéseit annak, aki azt készítette. Persze lehet sejteni, hogy ez az adottság egyszerre átok és áldás is és nehéz vele élni. Úgyhogy várólista első helyén. Csak sajnálom, hogy a külföldiekhez képest egyelőre úgy tűnik a borító valami egészen mást ígér, nem azt az édes bús mesét, amilyennek hirdetik. Legalább egy szelet sütit rárakhattak volna a fa helyett.
Kiadó: Gabo, Terjedelem: 296 p. , ISBN: 9789636895105 , Várható megjelenés: 2011 november

Szeretem a híres ember önéletrajzokat, amikor saját maguk mesélnek az életükről, nagyjából saját szavakkal (persze nem konkrétan ők írják ezeket le de mégse Andrew Morton). Például Katharine Hepburnét, akit imádtam, azért volt élmény olvasgatni, mert olyan, mintha hallanám a mély, karcos hangját, ahogy mondja a történetét. Valami ilyesmire számítok Michael Caine esetében is, aki élő angol klasszis, s tuti rengeteg sztorija van olyan kortársakról fiatalokról és elhunytakról egyaránt, amilyen másnak aligha. Ráadásul interjúkban mindig jópofa, szóval ez a könyv talán valamit átad az egyéniségéből.
Kiadó: Nyitott Könyvműhely, Terjedelem: 432 p. , ISBN: 9789633100677 , Várható megjelenés: 2011 november 10.

Függetlenül attól, hogy a Nyughatatlanok című regénye nem jött be annyira Szécsi Noéminek, azért érdekel, mivel indult a pályája. Az Európa Kiadó pedig most meg fogja újra jelentetni az amúgy hiánycikk Finnugor Vámpírt, szóval erre még benevezek.
Kiadó: Európa, Terjedelem: 252 p. , ISBN: 9789630792844 , Várható megjelenés: 2011 november

Az utolsó könyv amit ajánlok az tényleg olyasmi, ami igazán engem érdekel így szülés után, amikor arra lennék kíváncsi, hogy tudnám legjobban beosztani az időmet, foglalkozni a gyerekekkel de magamat se elhanyagolni. Tudom, az internet dugig van ilyesmivel, de nincs nekem időm átnyálazni az összes oldalt a témában, valamint könyvtáros vérem azért kiált, hogy nekem egy kötetbe szedjék össze a tudnivalókat és én abból okulhassak. Annak idején is rárepültem egy hasonló témájú kötetre, de csalódtam benne. Viszont a Kismama könyvek eddig még bejöttek, főleg a gyerekkonyhás, szóval erre is kíváncsi vagyok.
Kiadó: Sanoma, Terjedelem: 210 p. , ISBN: 9786155008931 , Várható megjelenés: 2011 október 26

Ti még milyen könyvekre számíttok így az év vége előtt?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *