Menu Close

Tessa Dare: A hercegné alkuja

Még 2016-ban olvastam először Tessa Dare-t, mert csak dícsérték a történelmi romantikus regényeit és meg kellett állapítanom, hogy valóban, ő is kiválóan követi a Julia Quinn által kitaposott utat a zsánerben: könyedén veszi a históriát és végtelenül szórakoztató. Igazából ezt a regényét (és megjelent folytatásait) már olvastam angolul, de mivel anno is azt hangzotattam, hogy „Valamelyik magyar kiadó ugorjon rá ezekre a könyvekre, tuti vinnék, mint a cukrot … ” most itt a helyem, hogy propagáljam végre a hazai megjelenést. S nem ám csak úgy, hogy felidézem amit egykor írtam a történetről, hanem el is olvastam ezt a változatot is és azt kell mondanom, hogy anyanyelvünkön is ugyanolyan jó élmény volt, mint korábban: nagy vigyorral a képemen faltam az oldalakat.

Emma Gladstone minden utolsó fillérjét beleölte a menyasszonyi ruhába, amit az évszázad esküvőjére rendeltek meg tőle. Csakhogy az eljegyzést felbontották és senki se fizetett neki semmit, úgyhogy fogja magát és elmegy a volt vőlegényhez, a herceghez hogy megkapja a jussát. Csakhogy Ashbury hercege egyáltalán nem boldog, hogy facér maradt, mert örökösre lenne szüksége, de tudja, hogy a háború okozta sérülései miatt nem éppen kívánatos parti (ezt a volt menyasszonyától is megkapta). Úgyhogy kifizeti a tűzről pattant varrónőt, ugyanakkor feleségül is kéri, méghozzá egész tisztességes feltételekkel: ő csak egy utódot akar, ha ez megtörténik, a nő kényelemben élhet élete végéig. Emma először azt hiszi, a férfi csak gúnyolódik, de mivel komolynak tűnik az ajánlat, elfogadja, hisz a másik lehetőség, hogy pár évig ugyan még varrogathat, de aztán jó eséllyel elszegényedik és azért köszöni nem akar koldusként tengődni. S bár a férfi rendes szabályokat hoz a kapcsolatukat illetően a lány azonban igazi partnerként akar részt venni ebben. S már a kezdetektől megcáfolja Ash minden prekoncepcióját: nem undorodik tőle, érdeklődik iránta és egyáltalán átvitt és szó szerinti értelemben is napfényt visz a hercegi házba, s fokozatosan lebontja a falakat, amiket a férfi maga köré épített.

Tessa Dare nagyon jól kezeli a megszokott románc trópusokat. Ebből a rövid leírásból is kitűnik, hogy itt bizony a Szépség és a Szörnyeteg motívummal van dolgunk, egy kis Hamupipőkét és Batmant is belekeverve. Ash ugyanis borongásaiban az éjszakai Londont járja, ahol megvédelmez olyanokat, akik nem számíthatnak segítségre. Ezért aztán a szenzációéhes elnevezi a Mayfairi Szörnyetegnek, egyes tetteit felnagyítják, de természetesen jó sokat ki is találnak mellé. Ráadásul még egy Robint is szerez maga mellé. Emma közben megismerkedik a szomszédban összegyűlő hölgytársasággal is, akik egyáltalán nem tartoznak a hagyományos társasági kisasszonyok közé és lefegyverző egyszerűséggel fogadják be maguk közé, s barátkoznak össze (nem titok, róluk fog szólni A lány és a herceg sorozat többi része). Mindezek mellett még ott van a herceg háznépe is, akik az elejétől kezdve szurkolnak azért, hogy Ash és Emma megtalálják az igaz szerelmet, s ezt kisebb-nagyobb sikerrel megtervezett és kivitelezett akciókkal próbálják segíteni.

Tessa Dare nem csak magával ragadó hősöket tud írni, de nagyon pörgősek a párbeszédei, s rengeteg a humor a történetben, s nem csak a tereferékben de tényleg igazán vicces jelenetek is előfordulnak a regényeiben. Ráadásul nincsenek felesleges körök és üres összeveszések, bár Ash szereti sajnálni magát, de kiderül, hogy van rá jó oka, hogy bizonytalan abban, hogy viszonyulnak hozzá az emberek. Ugyanakkor odafigyel a környezetére és direkt nem bánt meg másokat. Emma pedig igencsak gyakorlatias és egyenes és a legjobb, hogy végig kommunikálnak, megbeszélnek rengeteg mindent egymással, a kétségeiket a félelmeiket, szóval igazi működő kapcsolat lesz az övék. S még persze egymásba is szeretnek.
Tehát ha valaki a könnyed történelmi romantikát keresi, esetleg Julia Quinn utódját, az ne tétovázzon és ismerkedjen meg Tessa Dare-rel. Már csak azért is, hogy jöjjön a sorozat többi része (meg az előző regényei is) magyarul.

Blogturné

Tessa Dare A lány és a herceg című sorozatának első részével mutatkozott be a magyar olvasóknak, mely a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg.
Tartsatok velünk blogturnénkon és tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv!

Fülszöveg

Ashbury hercege visszatér a háborúból, de az arcán és a lelkén is nyomot hagyó sérülések miatt teljesen megváltozik az élete.
Magányosan és keserűen telnek a napjai; éjjelente céltalanul bolyong London utcáin, halálra rémítve a környékbelieket, még az útonálló banditákat is. Van azonban egy kötelessége, aminek eleget kell tennie: gondoskodnia egy örökösről, és ehhez mindenekelőtt találnia kell egy feleséget. Amikor Emma Gladstone, a plébános lányából lett varrónő menyasszonyi ruhába öltözve megjelenik a könyvtárszobájában, a férfi úgy dönt, hogy ő pont megfelel a célnak.
Világos szabályokat állít fel:
◆ csak éjszaka lesznek férj és feleség, a sötétben ◆ csókolózásnak helye nincs ◆ a harci sérüléseiről nem eshet szó köztük ◆ de ami a legfontosabb: miután Emma terhes lesz, soha többé nem kell egy ágyban aludniuk.
Emma viszont nem egyszerű eset. Neki is megvannak a maga feltételei:
◆ minden este együtt vacsoráznak ◆ és beszélgetnek ◆ sőt kedvükre tréfálkoznak egymással, ahogy férj és feleség szokott ◆ de ami számára a legfontosabb: ha megismeri a sebek mögött rejtőző férfi valódi arcát, és beleszeret, az minden szabályt felülírhat.
Kiadó: Könyvmolyképző, 2023
Eredeti cím: The Duchess Deal, 2017
Fordító: Margittay
Oldalszám: 360
Megrendelés

Nyereményjáték

Játékunk a Könyvmolyképző Kiadó Arany Pöttyös sorozatához kapcsolódik. A turné minden állomásán egy fülszöveg részletét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és szerzőjének nevét.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladványom

Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet.
Elsősorban azért, mert nincs lelke.
Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig talán, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

09.30 – Betonka szerinta világ…
10.02 – Utószó
10.04 – Hagyjatok!Olvasok! (e)
10.06 – Olvasónapló
10.08 – Dreamworld (e)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *