Menu Close

Borító-trendek

Nem vagyok egy borító fanatikus, ritkán is szoktam lelkendezni külalakért, de mostanában tényleg jött szembe velem néhány vizuálisan lenyűgöző kötet, s rá kellett jönnöm, hogy nekem totál bejönnek ezek a wordart-tal kombinált, főleg grafikailag izgalmas képek. Ráadásul a legtöbb ilyen kötetnek még a leírása is tetszik. Idén olvastam már hasonlót, Nova Ren Suma-tól a Walls Around Us-t, ahol szintén a külső nagyon megteremtette a regény hangulatát.

Itt van most néhány olyan kötet, ami nem csak külalakra, de a fülszöveg alapján is ígéretesnek tűnik. Jelezném, hogy ezek angol nyelvű regények, s fogalmam sincs, hogy állnak a magyar jogaik.

Az első választásom inkább irodalmi fikciónak tűnik és a Harold Fry valalószínűtlen utazása c. könyv írónője fényezi.

A-Z of You and Me

James Hannah: The A-z of you and me

Lenyűgöző történet a szeretetről, megbánásról és arról, hogyan béküljünk ki a hibáinkkal, amik azokká tesznek, akik vagyunk.

Ivonak már nincs túl sok ideje. A csendes kórházi szobában a gépek csiripelése, köhögések és a csésze teák között játékot játszik, amivel megpróbálja visszahozni a lányt, ha csak ezekre az utolsó napokra is. Egy kedves nővér biztatására végigveszi a testrészeit A-tól Z-ig, s mindegyikhez fűződik valami emléke: szörnyű kamaszkori választások, formálódó és eltörő barátságok és a szerelme, akit már sose fog visszakapni.

A meglepően szép és őszintén becsületes regény folyamán egy nyersen és rendíthetetlenül élt élet bontakozik ki előttünk

Kiadó: SourceBooks Landmark, ISBN: 9781492633167, meglejenés: 2016 április 1.  Goodreads, Bookdepository

 

 

A következő könyv már kapható és most komolyan, mennyire ász a borítója és a leírása is? (Mondjuk azért kicsit óvatoskodtam vele mert nem teljesen egyértelműen pozitívak viszont az értékelései)

vengeanceroad

Erin Bowman: Vengeance Road

A tizennyolc éves Kate Thompson apját meggyilkolta hírhedt Rose Banda, mert birtokában volt egy térképnek ami egy működő aranybánya lelőhelyét mutatta meg. A lány fiúnak öltözik és elindul, hogy a kegyetlen földeken választ és igazságot találjon. Útközben homokviharokat talál, ördögi idegeneket és egy testvérpárt, akik mindenhova követik őt. A kutatása során Kate olyan titkokat fedez fel a családjáról és magáról, amelyek alapjában rengetik meg addigi elképzeléseit arról, hogy ki is ő és döntenie kell, hogy képes-e még szeretni, vagy a gyűlölet teljesen eluralkodott rajta.

“A félszemű” című film stílusában a regény igyekszik életre kelteni és megismertetni a fiatalokkal az igazi Vadnyugat gyilkos valóságával.

Kiadó: Harcourt Brace and Co. ISBN: 9780544466388, Meglejent: 2015 Szeptember 1, Goodreads, Bookdepository

 

 

A jövő év elejének számomra legizgalmasabbnak ígérkező regénye, három szó miatt: Jane Eyre, sorozatgyilkos.

janesteele

Lyndsay Faye: Jane Steele

Akárcsak kedvenc hősnőjével, Jane Steele-vel is kegyetlenül bánt a nagynénje és az iskolaigazgatója. S akárcsak Jane Eyre-t, őt is bűnösnek tartják, de attól tart, hogy esetében a vádaskodások igazak. Mikor elmenekül, nem marad más utána, mint kínzó hullái.

Szökevényként London alvilágában rejtőzik el és megrpóbálja jóvá tenni a rossz dolgokat olyanok nevében, akiknek erre nincs lehetősége. Nagynénje halála után a Highagate House új ura, Mr. Thronfield nevelőnőt keres. Jane szeretné megtudni, hogy vajon ő-e Highate jogos örököse, jelentkezik az állásra és miután megnyeri azt magába szippantja a személyzetet körbelengő különös atmoszféra. S nem tudja kivonni magát a titokzatos Charles Thornfield varázsa alól, s amikor szerelembe esik a férfivel felmerül a kérdés, hogy mi lesz, ha gyilkos múltjának sötét foltjai napfényre kerülnek?
A Jane Eyre történet kiváló sötéten gótikus átdolgozása az Edgár díjas Lyndsay Faye tollából
Kiadó: Headline Review. ISBN: 9781472217554, Meglejenik: 2016 Március 22, Goodreads, Bookdepository

 

A következő könyv misztikus YA, nem feltétlenül az én asztalom, de a borítója szintén illik ebbe a körbe:

winkpoppy

April Genevieve Tucholke: Wink Poppy Midnight

Az Öngyilkos szüzek intrikája és a Mara Dyer eszmélésének “természetfeletti vagy sem” kérdése keveredik ebben az ifjúsági rejtélyben, ahol semmi sem az aminek látszik és senki se az, akinek gondolod, s minden egy pillanat alatt megváltozhat.

Minden történetbe kell egy hős
Minden történetbe kell egy gonosz
Minden történetbe kell egy titok.

Wink a különös szomszéd lány, vörös hajú és szeplős. Poppy a szőke menő lány, a középiskola nagy manipulátora. Midnight pedig a kedves, bizonytalan fiú aki kettőjük között őrlődik. Wink. Poppy. Midnight. Két lány. Egy fiú. Három hang, ami rövid boszorkányos fejezetekben jelenik meg a lapokon, hogy hihetetlen iramban pörög valami borzalmas, trükkös és hatalmas felé.
Mégis mi történt?
Valaki tudja.
Valaki hazudik.

Akik szeretik Holly Black-et, A hazudósokat és a Hollófiúkat, azoknak ez a különleges intrikával, félelemmel és szépséggel teli történet valami egészen elbűvölő élményt fog nyújtani.

Kiadó: Dial Books, megjelenés: 2015 március 22, ISBN: Goodreads, Bookdepository

Még egy ifjúsági fantasy, ami ha leírásban nem is hoz újat a borítója annál inkább.

reignofshadows

Sophie Jordan: Reign of Shadows

Sophie Jordan új fantasy sorozatának nyitányában sors és sötétség csapnak ösze.

Tizenhét évvel ezelőtt egy napfogyatkozás örök sötétségbe borította Relhok királyságát. A káoszban egy gonosz kancellár megölte a királyt és királynőt, s megkaparintotta a trónt. Luna, Reholk elveszett hercegnője azóta is a toronyban bujdosik, s a túlélése attól függ, hogy a világ úgy tudja, már halott.

De ennek ellenére Luna többet kíván. Találkozik Fowlerrel, a környező erdőt járó titokzatos íjásszal, akihez a veszély ellenére vonzódni kezd. Mikor a toronyt megtámadják, együtt menekülnek, de kiderül, hogy ez a sötét világ jóval körmönfontabb, mint ahogy azt a hercegnő elképzelte.

Minden fenyegetéssel szemben csak egymásban találnak megnyugvást, de még mindig rengeteg kimondatlan titok van Luna és Fowler között, s még az is lehet, hogy ez a szerelem lesz számukra a legveszélyesebb kaland.

Érzéki írásmód és elátkozott szerelem, Sophie Jordan a legjobb formáját hozza.

Kiadó: Harper Teen, ISBN: 9780062377647, Megjelenés: 2016 február 9, Goodreads, Bookdepository

 

Nektek tetszik a trend? Melyik könyv keltette fel az érdeklődéseteket?

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *