Sep 122013

olvasasejszakajaAz Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be. A társadalom olvasásképét szeretnénk frissíteni. 2013. szeptember 13-án 15.00 órától másnap hajnalig a rendezvény három főhelyszínén (budapesti könyvesházakban) és számos csatlakozó helyszínen a könyv- és folyóirat-kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország könyvesboltjai meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.

Rengeteg program közül lehet válogatni. De még akár könyvesbloggereket is érintő esemény is lesz, a Kódex Könyváruházban (1054 Budapest, V. kerület, Honvéd u. 5. emeleti előadóterem )

20-21 óráig E-könyvek, e-könyv olvasók – bemutató, beszélgetés.
A zsebre vágható könyvtár. Az e-könyvek terjedése, az új olvasóeszköz előnyei és hátrányai. Vajon átalakítja-e az olvasáskultúrát, a könyvkiadást?
Témavezető: az ‘ipubs.hu internetes könyváruház csapata

21.30-23. óráig Könyves blogok, kultúrbloggerek – nyilvános fórum az internetes véleményalkotás szerepéről, hatásairól.
Vajon kiszorítják-e a komoly irodalmi kritikát a könyves blogok? Az online könyves kritikák gyarapodó száma káros lehet-e az irodalom jövőjére nézve?
Moderátor: Matykó Károly egyetemi oktató

Az eseménnyel párhuzamosan a Book and Walk e-könyv áruházban például mától szombat délig 30-50%-os kedvezménnyel kaphatók az Ulpius-ház Kiadó e-könyvei. A legújabb megjelenéseik is!

Jövő héten, szeptember 17-én pedig gyerekkönyv-bemutató lesz A FSZEK Boráros téri fiókkönyvtárában. Sarkady Mária: A cica, aki szerette a Holdat című mesekönyvét mutatja be az Írók Alapítványa. Lesz beszélgetés a szerzővel, felolvasás és be lehet szerezni a mesekönyvet hatalmas kedvezménnyel 🙂

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *