Mar 222012

Veszíts el egy könyvet 2012-ben is!

Szinte hihetetlen, de a hétvégén lesz 4 éves a Veszíts el egy könyvet! akció. Még a második születésnap környékén áradoztunk róla, akkor bloggerekkel is népszerűsítette az Orosházi Justh Zsigmond Könyvtár az eseményt. Sőt voltam a Könyvfesztiválon is náluk látogatóba pár éve. A program azóta is tarthatatlan.

Idén haladni kell a korral süssön Váncza sütőporral játsszon a Facebook-kal: azaz ott is lehet immár követni az elhagyást. Sőt az eseményre is jelentkezni. Mivel hivatalosan vasárnapra esik a Nagy Könyvelhagyó Nap, most előrehozták péntekre az eseményt. Még mindig nem késő regisztrálni a veszitsel.konyvtar.hu oldalon egy elhagyható kötetet, kinyomtatni a számot, beleragasztani aztán valahol letenni és várni, hogy vajon mikor ki találja meg.

Röviden a játékszabályok (innen):

  1. Keress a polcodon egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanál másoknak, de mégsem törik össze a szíved, ha elhagyod.
  2. Regisztráld a könyved a http://veszitsel.konyvtar.hu/ weboldalon, és ragaszd bele az így kapott elveszítési nyilatkozatot a könyv egyedi azonosítójával.
  3. Na most jön a legjobb rész: veszítsd el a könyved! Egy padon a parkban, vagy kedvenc kocsmád pultján, vagy a suliban egy ablakpárkányon. Vagy bárhol, ahol sok ember megfordul.
  4. Ennyi. Ha szerencséd van, a könyvet olyasvalaki fogja megtalálni, aki nem csak, hogy elolvassa az elveszítési nyilatkozatot, de a http://veszitsel.konyvtar.hu/ oldalon jelzi is a megtalálást. Erről te e-mailt is fogsz kapni.
  5. A megtaláló később ugyancsak elveszítheti a könyvet, amit valaki más megtalálhat, és azt jelezheti is a neten. És így tovább, és így tovább.
S persze idén is van nyereményjáték, érdemes a hétvégét könyvelvesztéssel tölteni, mert hatalmas könyvcsomagot is lehet nyerni!
S persze ott van a lehetőség, hogy talál is az ember könyvet.
Szóval Könyvelhagyásra fel!

 

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *