Menu Close

Victoria Dahl: Bad Boys Do

Victoria Dahl: Bad Boys DoVictoria Dahl a Donovan Sörfőzdét irányító testvérekről trilógiát írt és immár itt is a második rész, ami Jamie, a középső fiú sztorija.

Jamiet senki se veszi komolyan, ő csak a jóképű, kedves csapos srác, aki mindenkihez kedves. Ami rendjén is való, ha idegen az ember, de hogy a családja se néz ki belőle többet, az eléggé fáj neki. Jó persze volt időszak, amikor rájátszott a szívtipró és gondtalan életre, de 29 évesen már megkomolyodott, lennének ötletei a családi üzlettel kapcsolatban is, csakhogy azt Eric, a bátyja folyamatosan megvétózza. Ezért úgy dönt, hogy titokban előkészül, s csak akkor tárja majd a többiek elé a tervét, ha mindent kidolgozott az utolsó szálig. Úgyhogy eljár az egyetem nyári óráira, étteremvezetést tanulni. Az oktatóban egy futó ismerőst vél felfedezni, Olivia Bishopot, akit már látott a sörözőben és akivel – mert magát azért meghazudtolni nem tudja – még flörtölt is. A nő egy kicsit zavarban is van ettől, mert éppen kilábal egy évvel ezelőtti válását követő gödörből, próbál magára találni. Először is sikerül barátnőt találnia, aztán saját magát is meglepve randira hívja Jamie-t, miért is ne alapon. Aztán egyezséget kötnek: Jamie megtanítja Oliviát, hogyan élvezze az életet, cserébe a nő segít összehozni a tökéletes tervet ahhoz, hogy lehetne éttermet is csatolni a Donovan Sörfőzdéhez. S kiderül, hogy ennél többet is tudnak egymásnak adni.

Egy trilógiában mindig a középső rész az, ami trükkös. Na hát Victoria Dahl itt igencsak beletalált, mert a Bad Boys Do sokkal jobban bejött, mint az előző könyv, pedig már az is tetszett. Biztos már eleve az alapfelállás miatt, hogy egy idősebb nő és egy fiatalabb férfi a főszereplők (bár csak 5 év van köztük, Olivia az elején teljesen úgy érzi, mintha évtizedekkel lenne idősebb). De igazán a karakterek viszik el ezt a regényt. Mind a ketten hús-vér embereknek tűnnek, valós problémákkal, amelyek megoldásához eleinte úgy tűnik a másikra van szükségük, bár közben kiderül, hogy saját maguk is kézbe vehették volna már az ügyeiket, csak éppen kellett ez az összefogás, hogy jól sikerüljön az egész.

Olivia egy pocsék házasságból lépett ki, s rá kell jönnie, hogy nem igazán boldog még így se, mert egész életében mások irányítottak, előbb a szüleinek majd a férjének az igényeit elégítette ki és meg kell találnia önmagát. Barátokat szerez, pasit és végre otthagyhatja a munkáját, amit jobb híján végzett, s megvalósíthatja régi álmát. Azaz igazából önbizalmat és gerincet szerez magának, s ez igazán jól van megírva. Plusz még szuper szexet is kap mellé.

Jamie meg szintén esendő, bár ránézésre ugye az ember elkönyvelné jóképű lókötőnek, akinek a vérében van a flört, s hát a külsejével nem könnyű elhitetni, hogy ő több szeretne lenni, mint a kedves csapos srác. Tervei vannak, amiket szeretne megvalósítani, s ezért még tenni is hajlandó. Csak éppen a bátyjával egyszerűen nem jönnek ki és állandóan összekapnak valamin, s amíg Eric a Sörfőzde vezetője, addig nem úgy tűnik, hogy labdába rúghat, csak ha összeszedi magát. Szóval ő meg a ne ítélj első látásra kategóriát bővíti, mert igenis vannak mélységei, hisz nem véletlenül sikerül pont neki eltalálnia mire van szüksége Oliviának és megadni azt neki. Közben meg persze az idősebb nő, a komolyabb kapcsolat neki is jót tesz és kezdi elhinni magáról, hogy tényleg ér többet.

Külön tetszik Victoria Dahl regényében, hogy felváltva meséli a történetet, hol elsősorban a női, hol a férfi főszereplő oldaláról látjuk a történteket, szóval mindig ismerjük mindkét oldalt, hogyan értelmezik az eseményeket.

A Donovan sörfőzde második része tehát még jobb lett, mint az első. Dahl kiválóan dolgozta ki a karaktereket, a konfliktusokat és modern románc szerint itt nem az esküvő a befejezés, hanem a kilátás a tartós kapcsolatra, ami szintén teljesen életszerű.

Kiadó: Harlequin
Sorozat: Donovan Brothers Brewery #2
Megjelenés: 2011szeptember 30
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9780373776023
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

 

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

4.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *