Apr 292011

Ez a kisregény is időutazásos sztorit taglal, úgy látszik mostanában akaratlanul is ilyesmikbe botlottam. A borítója, a címe és a fülszövege volt, ami először felkeltette a figyelmemet.

Stormy Gale időkalóz, aki ide-oda ugrál az időben és próbál apróbb dolgokat rendbe hozni.1810-ben született, de most már igazi 21. századi lány, s csak a legközelebbi családtagjai tudják, hogy mit is csinál szabadidejében. Nem nagy cuccokra kell gondolni, mert igazán nincs értelme beleavatkozni a történelem folyásába, meg bele se szeretne zavarni abba a bizonyos idő-tér kontinuumba (lásd még: Vissza a jövőbe:) Ezért kell visszautaznia az 1830-as évekbe, hogy visszaszerezze az öccse által eljátszott Időutazó Szerkezetet, mert az illetéktelen kezekbe került. Méghozzá egy őrült tudóséba, aki ha megfejti a működését, akár komoly gondot is okozhat az idő és tér vonatkozásában. Egy gyors, kicsit összecsapott tervvel, hogy tudja majd az új tulajt kicselezni, Stormy beveti magát. Csakhogy kiderül, az őrült tudós nem éppen az, akire számítottak, s régi emlékek jönnek elő, amelyeket már azt hitte, rég eltemetett.

Nagyon tetszett az alaphelyzet és a főhősnő, aki egyben a történet narrátora is. Belevaló, bátor, határozott lány, ugyanakkor tisztában van a saját korlátaival és nagyon is határozottan tudja, hogy kinek és miért tartozik igazán hűséggel. Az írónő egész jól kikerülte az időutazásos történetek különböző csapdáit, nem bonyolította túlzottan az alapokat. Stormy stílusa és hangja pedig könnyed, üdítő volt. Nekem igazából a történet hosszával volt gondom. Nem figyeltem eléggé oda az elején, mikor kiválasztottam, hogy ez csak egy kisregény és meglepődve láttam, hogy falta az oldalakat a Kindle. Sokkal többet és mélyebbet is ki lehetett volna hozni az alaphelyzetből. Főleg a benne lévő romantikus szálat tartottam hitetlennek és elsietettnek, nem is beszélve a megoldásról. Eleinte minden olyan szépen, simán indult, mindenre volt idő, aztán egyszer csak úgy a regény háromnegyedénél hirtelen minden az 5. sebességbe kapcsolt és sitty-sutty vége lett a történetnek. Szívesen olvastam volna még Stormy többi időutazásáról, kapcsolatáról a mostohaapjával, a miértekről és persze Devről is. A főszereplők egymásra találása a közös múlt miatt érthető volt, ugyanakkor elég klisés volt és sok kívánnivalót hagyott maga után.

Szóval az alapötlet és a főszereplő jók voltak, csak éppen a szerelmi szál elnagyoltsága és a siettetett vég egyáltalán nem voltak kielégítőek. Stormy Gale fura sztorija hosszabb könyvet, több időutazós kalandot és jobb kidolgozást igényelt volna.

Kiadó: Carina Press
Megjelenés: 2011 április 25
Terjedelem: e-book
ISBN: 9781426891526
Honnan: Netgalley, recenziós e-book


Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3 Stars
Oszd meg!

Reader Comments

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *