Menu Close

Júliusi kitekintő

Majdnem sikerült hamvában halasztanom ezt az új rovatot, a keddi kitekintőt, ugyanis a múlt havi könyvekhez képest, amiket ajánlottam nem sok engem érdeklő újdonság jelenik meg ugyanis a könyvpiacon, vagy nem hirdetnek még augusztusi/júliusi megjelenéseket. Mintha mindenki eldurrogtatta volna a petárdáit a könyvhétre és azóta csend van. Amúgy is itt a nyár, mindenki olvasson könnyű limonádét a napernyő alatt, vagy éppen hozza be az elmaradásait klasszikusok terén. Én pont a Gyűrük urával jártam úgy, hogy kb. 3x álltam neki, de sose bírtam elhagyni a Megyét, aztán amikor sikerült akkor meg ott ragadtam  Tündérvölgyben. Aztán egy 2 hetes balatoni pihenésre nem vittem magammal mást, csak a Tolkien regényt és persze hogy kevésnek bizonyult a végére, mert jóval hamarabb elolvastam, mint várható volt. Szóval a meleg kedvezhet az olvasásnak.

Azért van még pár könyv, amik olvasásra/megvételre várnak és felkeltették az érdeklődésemet.

Terry Pratchett: MaszkabálElső meglepetésem, hogy még az előző Pratchettet se olvastam el (most gyorsan pótolom hát az Érdekes időket.), de máris itt van a Maszkabál. Ahol ismét színre lépnek a boszorkányok, s az ankh-morporki Operaház már sose lesz olyan, mint rég. Szóval kedvenc Korongvilág szereplők a kedvenc fordító tolmácsolásában, máris megrendelve.

Az Ulpius már nagyon régóta ígérgeti, hogy krimiket is adnak ki, de ez valahogy eddig mindig háttérbe szorultak ezek a megjelenések az aktuális trendek miatt. De most jön egy angol írónőnek a sorozata, ami angliai kisvárosban játszódik, ahol egy gróf és egy őrmester nyomoznak együtt. Elizabeth George-ról azt olvastam, hogy méltó utódja Christie-nek, Ruth Rendellnek, P.D. Jamesnek, Patricia Highsmithnek meg egyáltalán azért az igazi régimódi nyomozósdi, ahol kevés az akció de sok a detektív munka mégiscsak a britektől ered. Nagyon remélem, hogy az első könyvet követni fogja a többi is.

S most tudtam meg, hogy végre újra egyedül jelentet meg könyvet nagy kedvencem Jennifer Crusie. Hat éve dolgozgat inkább másokkal együtt az írónő kisebb-nagyobb sikerekkel. Azt állította a blogján, hogy jót tett neki az együttműködés mert úgy érezte, elszállt az ihlete. Augusztus végén viszont itt a szóló Crusie, a Maybe this Time.

Egyéb megjelenés hírek: a könyvhéten azt hirdette a Könyvmolyképző kiadó, hogy októberre várható a Soulless, valamint az Ulpius is azt válaszolta valamelyik kommentelőre a facebook-on, hogy télen folytatják Stephanie Plumot is.

Remélem a jövő hónapban már kicsit több érdekességgel szolgálhatok mások számára is 🙂

9 Comments

  1. Elhaym

    Most jön majd az utókönyvhét az Ulpiusnál. Több könyvet is szeretnének addig megjelentetni, nem lesz pénztárca kímélő.

    Én ezeket szeretném majd megvenni.

    Gena Showalter: Atlantisz -fantasy
    Kresley Cole: Vámpírvér – paranormális fantasy
    Karen Rose: Gyilkolj értem -krimi
    Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém -romantikus
    Jeaniene Frost: Síri csendben -paranormális fantasy
    Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc – fantasy görög mitológiával fűszerezve.

  2. Lobo

    Ugyebár a 4. rész már van magyarul, azt újra kiadni nem nagy cucc. Reméljük hogy nem torpan meg itt a dolog.

  3. ilweran

    Pont ma akartam rákeresni a Soulless bejegyzésre, hogy megkérdezzelek, tudsz-e valamit a magyar megjelenésről, úgyhogy ezzel a hírrel nagyon nagy vigyort csaltál az arcomra 🙂

  4. Vidra

    Maybe this time kivégezve. Mást vártam, nagyon nem klasszikus Crusie, még kutya sincs benne. Szellemes, de azt se úgy. Önmagában közepes, visszatérésnek gyenge.

  5. Lobo

    @Vidra pont ezt olvastam másnál is: jó jó, de mégse… azt hiszem most már végleg tuti, hogy megvárom az olcsó puha kötésű kiadást.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *