Jun 142010

Örülök, hogy az olvasottságból, kedvencelésből és kommentekből az derül ki, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket Jane Yolen: Csipkerózsa című könyvéhez.

A Metropolis Media, a könyv kiadója pedig felajánlott egy példányt a regényből, amit kisorsolhatok köztetek.

Mivel a Csipkerózsa egy tündérmese feldolgozása, a feladat ehhez kapcsolódik. Azt kérem, hogy írjatok nekem olyan magyarul is megjelent műveket, amelyek meséken alapulnak, azokból erednek, dolgozzák át a jól ismert történeteket (ez lehet népmese, tündérmese, Grimm mese, 1001 éjszaka története stb.). Írjátok meg az eredeti mese címét és a feldolgozásét pl: Csipkerózsika – Jane Yolen: Csipkerózsa.

A javaslatokat vasárnap (június 20.) éjfélig várom levélben a  lobo1tomia kuckac gmail ponty com címre, tárgy pedig legyen: Csipkerózsa. Eredményhirdetést hétfőn, 21-én fogok tartani.

Már egy javaslattal is be lehet szállni a versenybe, de evidensen, aki többet ír, annak nagyobb esélye lesz megkapni a könyvet, mert ahány címet kapok annyiszor kerül bele a pályázó neve a kalapba, amiből majd a random.org sorsol. A végén meg persze a gyűjteményt ki is fogom tenni a blogba, hogy ha rajtam kívül mást is érdekel a téma, annak legyen támpontja hogy merre olvashat még ilyet.

Sok sikert!

 

UPDATE: Nincs műfaji megkötés, lehet vers, novella, regény, dráma stb. a lényeg, hogy magyarul olvasható legyen!

 

 

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *