Dec 202009

Ma igazából Ne csinálj mást csak olvass nap lett volna. De sajnos nem tudtam maradéktalanul teljesíteni a követelményeket, viszont így is közel felénél tartottam a regénynek, amikor reggel nekiálltam, hogy aztán délután befejezzem (közben voltam szaunázni, meg számítógépeztem is). Szóval ha mást nem azt elmondhatom, hogy pont ezen a napon olvastam ki egy könyvet. Jövőre majd jobban odafigyelek és többet olvasok. Amúgy előzetes felmérések (utána olvasás, mások ajánlásai alapján) úgy tűnt, hogy Melissa Hillel érdemes foglalkozni, olyan Marian Keyes-szerű hírverése volt, elvégre ő is ír és chick lit-et ír, ráadásul még krimibe illő fordulatot is ígért a hátsó borító. Nos, meg kell mondanom, hogy nem nagyzoltak az ajánló írók.

A regény négy, a harmincas éveik elején-közepén járó nőről szól, akiket különböző kapcsolatok fűznek össze. Tara, a központi alak Dublinban él és életmód tanácsokat ad. Egyiptomba utazik nyaralni, ahol összeismerkedik az angol Natalie-val, aki igazán sikeres PR szakember. Csodaszép, határozott, jó állása van, kiváló a munkájában, sikert sikerre halmoz, de a magánélete egy katasztrófa: a férfiakat sorra riasztja el magától, holott már régóta szeretne férjhez menni és megállapodni. Liz Tara legjobb barátnője, aki ráadásul a lány egyik gyerekkori haverjához ment hozzá, s együtt költöztek Eric szülővárosába, nyitottak kutyapanziót és nevelik kisfiúkat, Tobyt. Csakhogy a férfi Dublinban dolgozik, s mostanában elég sokat van távol, túlórázik és hirtelen feltűnik régi barátnője is a színen, Emma aki pont mostanában költözik vissza a szüleihez. Emma ráadásul Tara elkényeztetett kishúga aki éppe nnyakig van a pácban: terhes, de nem hajlandó senkinek se elárulni, hogy ki a gyerek apja. Az ő botrányos múltját ismerve, mindenki a legrosszabbra gondol: talán valami nős férfiről van szó? Aztán a dolgok egyre tovább bonyolódnak: üres SMS-ek, Natalie új férfivel találkozik, s Tarát kéri, hogy segítsen rajta, Liznek pedig új szomszédja lesz és még Tara biztosnak tűnő otthona is felfordul.

Melissa Hill regényében az volt a jó, hogy nem voltak leegyszerűsítve a karakterek és az események, legalábbis chick lithez képest semmiképp sem. A szereplők elég hitelesek voltak és a végén az ember kicsit még Emma iránt is képes volt megenyhülni (de csak kicsit :), s hiába igyekeztem az egész regény alatt azt kitalálni, hogy mi is lehet a nagy fordulat (mert ha már egyszer beharangozza a fülszöveg, kénytelen vagyok végig azt lesni, hol árulja el magát az írónő), de nem jött össze. Sőt 2x kellett elolvasnom, hogy jól értsem a leleplezést. Úgyhogy valóban, Melissa Hillnek egy mondatával sikerült a legjobb thrilleri hagyományokat meghonosítva egy chicklit lapjain sikerült elérnie, hogy újra kelljen gondolnom az egész addig olvasottakat.

Egy határozottan szórakoztató és kellemes meglepetést okozó chicklit volt az Érted mindent! (még ha hangosan nevetgélős rész nem is volt benne, mint azt mondjuk Marian Keyes és Sophie Kinsella regényeiben elvárja az ember). Úgyhogy szívesen olvasok majd még az írónőtől.

Eredeti cím: All Because of You
Kiadó: Kellly Kiadó
Fordító: Kecskés Eszter
Megjelenés: 2009 (2007)
Terjedelem: 325 p.
ISBN: 9789639667839

3.5 Stars
Oszd meg!

Reader Comments

  1. Lassan mindenhez kedvet kapok, amiről írsz… 🙂 Nem lesz ez így jó, a várólisták és a várólisták várólistái is csak dagadoznak 🙂

  2. én ezt most szeretném majd elolvasni,a Kívánj Bármit is nagyon jó Hill-től,Marian keyes pedig a nagy kedvencem:-)

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *