Oct 072006

Menolli igazi esetlen kamasz, a Félhold alag konzervatív vezetőjének, Janusnak a lánya, s igazán tehetséges zenész. Az öreg hárfásnak segít tanítani a gyerekeket a régi dalokra, majd ápolja a betegeskedő zenészt, akinek a halála után ideiglenesen átveszi a szerepét, míg az új hárfás meg nem érkezik az alagba. Csakhogy a tengeri alag vezetője nem akarja, hogy a lányából hárfás legyen, mert az mindenféle hagyománnyal ellenkezik. Úgyhogy Menollit szülei eltiltják az élete értelmét jelentő muzsikálástól, száműzik s egy szerencsétlen baleset során úgy tűnik, hogy a művészet már csak álom maradhat a számára.

Pedig az új hárfás azért is érkezett az alagba, hogy megtalálja azt a tehetséges zenészt, akinek a dalait az elődje elküldte Robinton hárfásmesternek a Hárfásházba, s felajánlja neki, hogy tovább képzik. De az egész alag titkolja előle a titokzatos zenész kilétét, mert úgy vélik, miután már nem tud zenélni, a muzsika emlegetése Menollinak csak fájna.

A lány végül megszökik otthonából, s kiderül, hogy bizony sok mindenhez tehetsége van, a muzsikát nem veszítette el és sokkal közelebb kerül a legendák tűzgyíkjaihoz, mint ahogy azt bárki is sejthette volna.

A Hárfásház-trilógia is Pernen játszódik, méghozzá párhuzamosan a Sárkányhajsza eseményeivel, de itt most kisebb emberekről, gondjaikról szól a történet, akik csak messziről csodálják a sárkányokat.

 

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *