A regény ugyanott játszódik, ahol a Fiú a házból, a New York Journal-nál, s ugyanúgy mint az előző regényben a történetet e-mailek, chatek, naplórészletek, cédulák, levelek segítségével meséli el az írónő.

Kate MacKenzie szakított a barátjával, barátnőjénél lakik, megpróbál albérletet keresni, s a személyzeti osztályon dolgozik, ahol is állandóan ki van téve főnöke irreális kéréseinek, követeléseinek. Végül kénytelen felsőbb utasításra kirúgni az étterem kedvelt desszertes pultosát, Ida Lopezt. Az asszony azonban bepereli a céget, így találkozik Kate Mitch Hertzoggal, akivel első látásra megkedvelik egymást. Annak ellenére, hogy valahányszor összefutnak valami szörnyűség történik, megjelenik a lány volt pasija, szerenádot ad neki, vagy éppen leönti Mitcht fokhagymás szósszal. Az ügyvéd próbálja bebizonyítani, hogy ő bizony más, mint a többi hason szőrű kollegája, s igyekszik visszaszerezni Ida Lopeznek az állását, s bebizonyítani, hogy Kate csak parancsra cselekedett, nem ludas az egészben. Sajnos nem sikerül minden jól, ugyanis a lányt kirúgják.

Tovább bonyolítja a dolgot, hogy Mitch bátyja pont Kate főnökét jegyezte el, a kisebbik húga személyiségi válságban van, a nagyobbik szeretné ha megnősülne, az anyja állandóan nyaggatja a családi gondokkal, az apja pedig nem elérhető, pedig a családi cégnek ő a vezetője, de most végtelen golf nyaralásra utazott. Kate helyzete se egyszerű, hisz amellett, hogy nincs állása meg lakása a nagyfőnök barátnőjének is falaz, aki még egy német síoktatóval is kavar, ráadásul miután már nem akarja őt a volt pasija visszaszerezni, arra kéri, hogy mondjon róla szépeket a szupermodellnek, aki az új barátnője szeretne lenni.

Meg Cabot könnyed stílusa, a szeretetreméltó karakterek könnyed szombat délutáni kikapcsolódást jelentettek.

Oszd meg!