Menu Close

Meg Cabot: Ki nevet a végén?


A regény ugyanott játszódik, ahol a Fiú a házból, a New York Journal-nál, s ugyanúgy mint az előző regényben a történetet e-mailek, chatek, naplórészletek, cédulák, levelek segítségével meséli el az írónő.

Kate MacKenzie szakított a barátjával, barátnőjénél lakik, megpróbál albérletet keresni, s a személyzeti osztályon dolgozik, ahol is állandóan ki van téve főnöke irreális kéréseinek, követeléseinek. Végül kénytelen felsőbb utasításra kirúgni az étterem kedvelt desszertes pultosát, Ida Lopezt. Az asszony azonban bepereli a céget, így találkozik Kate Mitch Hertzoggal, akivel első látásra megkedvelik egymást. Annak ellenére, hogy valahányszor összefutnak valami szörnyűség történik, megjelenik a lány volt pasija, szerenádot ad neki, vagy éppen leönti Mitcht fokhagymás szósszal. Az ügyvéd próbálja bebizonyítani, hogy ő bizony más, mint a többi hason szőrű kollegája, s igyekszik visszaszerezni Ida Lopeznek az állását, s bebizonyítani, hogy Kate csak parancsra cselekedett, nem ludas az egészben. Sajnos nem sikerül minden jól, ugyanis a lányt kirúgják.

Tovább bonyolítja a dolgot, hogy Mitch bátyja pont Kate főnökét jegyezte el, a kisebbik húga személyiségi válságban van, a nagyobbik szeretné ha megnősülne, az anyja állandóan nyaggatja a családi gondokkal, az apja pedig nem elérhető, pedig a családi cégnek ő a vezetője, de most végtelen golf nyaralásra utazott. Kate helyzete se egyszerű, hisz amellett, hogy nincs állása meg lakása a nagyfőnök barátnőjének is falaz, aki még egy német síoktatóval is kavar, ráadásul miután már nem akarja őt a volt pasija visszaszerezni, arra kéri, hogy mondjon róla szépeket a szupermodellnek, aki az új barátnője szeretne lenni.

Meg Cabot könnyed stílusa, a szeretetreméltó karakterek könnyed szombat délutáni kikapcsolódást jelentettek.

3 Comments

  1. Bea

    Nagyon imádom Meg Cabot-ot és a könyveit!!! Nagyon szeretem!! Szinte mindet olvastam! Ha egy kis kikapcsolódásra van szükségem előveszem őket és olvasok 🙂 Főleg a neveletlen hercegnő köteteket, a ki nevet a végént és az egy new york-i lány történetét 🙂

  2. BaloghAnna

    Imádom Meg Cabotot!!!!!!!! De akönyvei is nagyon jók , főleg a Ki nevet a végén? Esküvő olasz módra Misztikus szerelem Tinibálvány a kedvenc könyveim. A Neveletlen hercegnő kötetei is nagyon izgalmasak!!! ÓÓÓÓ ha egyszer találkozhatnék vele ……

  3. Viiv

    Halihó! Hát én egy 14 éves lány vagyok, Meg Cabot szinte mindegyik könyvét olvastam(ugyaniss imádok olvasni:D) és egyszerűűen imádom őt iss, meg a könyveit iss!!A Ki nevet a végén? -t most olvasom, a Tinibálványt már elolvastam még egy joo pár könyvét..egyszerűen nagyon nagyon szereteem!! Ő a kedvenc íróm, és a könyvei iss a kedvenceim:):)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *