Menu Close

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója

Mia Thermopolis egy átlagos new yorki tini, aki a Greeniwch Village-ben él anyjával, aki festő, kicsit szétszórt, s néha elfelejti befizetni a számlákat. Mia természetesen nem elégedett a külsejével, s csak arról álmodozik, hogy a suli legmenőbb fiúja, Josh Richter mosolyogjon rá, de még az se lenne gond, ha nem bukna meg matekból. Szóval teljesen mindennapi életet él, s ez egészen rendben van egészen addig, amíg meg nem jelenik az apja és minden megváltozik egy bejelentése miatt. Mint kiderül, ő nem csak egy egyszerű európai politikus, ahogy eddig a lánya hitte, hanem egy kis ország hercege. S Mia, mint egyetlen gyermeke igazából a trónkörökös azaz Genovia hercegnője.
Mia, azt se tudja, mit érez. Mindenképp titokban akarja tartani új státuszát, ami nehéz, ha az embert ezetnúl egy nagydarab testőr kíséri iskolába. A baj persze csőstől jön, hisz Mia anyukája elkezd a matektanárral járni, a paparazzik az iskolába is követik, s ráadásul még a legjobb barátnőjével, Lillyvel is összevesznek. S mindennek tetejébe még a rettegett nagymama is megérkezik, hogy hercegnői illemtanra tanítsa, rögtön matek korrepetálás után.

Meg Cabot sztorija nem csak tinédzsereknek jó szórakozás. Könnyen okoz addikciót, sikerült megszereznem a következő részeket is, hogy elolvashassam, miképp birkózik meg Mia a hercegnői feladatokkal és a kamaszkor problémáival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *