Menu Close

Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

FYI: a malacok írni is tudnak. S miért ne vezetnének naplót, ha már mindenki naplózik? Még a Jedi jelöltek is.
Malac megtanul írni és szerez egy naplót, amiben a kalandjairól számol be. Illetve eleinte csak arról, hogy hol lakik és kik a barátai (Kacsa) meg az ellenségei (Gonosz csirkék).
Úgyhogy egy ennyire egyszerű alapötletből táplálkozik Emer Stamp kötete. Malac kezdő író, ennek megfelelően eléggé malackaparás amit összehord és nem éppen tökéletes a mondatszerkesztése, innen ered a nyelvi humor. Meg persze rajzok is vannak a könyvben, úgyhogy kezdő olvasók is simán gyorsan kiolvashatják a kötetet. A történet egyébként arról szól, hogy Malac nagyon szeret a farmon élni, főleg mert a Gazda rengeteg finom moslékkal látja el és biztos, hogy szereti is, mert olyan klassz beceneveket ad neki, mint “Malac pecsenye”. A haverja, Kacsa ugyan figyelmeztetni, hogy ez pont nem a kellemes és hosszú élet titkát jelentő becézgetés, de amíg saját szemével nem látja meg a jövőjét, Malac nem hisz neki. Mikor azonban rájön, hogy mi végre is van a farmon, még a Gonosz Csirkékkel is hajlandó összefogni, csak hogy megmeneküljön a biztos végtől. A csirkék ugyanis kiváló űrhajóépítők és készek arra, hogy kilőjék Trakétájukkal Malacot a végtelenbe és tovább, hogy eljusson a Pluto-ra.
Szóval Malacunk kalandja sok van, s a könyvnek lesz (angolul van is) folytatása. A történet vicces, a humor persze elsősorban a gyerekeknek szól, de van benne nem kevés irónia és felnőttek számára értékelhető mozzanat is. Arra azért oda kell figyelni, hogy bár nekünk talán a kakis fingós poénok talán túlzottnak és soknak tűnnek, komolyan mondom, hogy 5-10 év között mindez egyrészt nagyon menő, másrészt messze nem sok. Az én fiaim egyetlen pukis viccen el tudnak nevetgélni félórát is. Úgyhogy lehet, hogy velük a könyv olvasása tovább tartott volna. Még nem teszteltem tehát élő gyereken a könyvet, de még a nyáron fogom.
Amúgy a humor mellett néhol a könyv egész sötét vizekre is tud evezni és egyáltalán nem bánik lekezelően a célközönségével. Lakatos István fordítása valóban jól sikerült és én nem is tudom felróni annyira a kötetnek a szörnyen rossz nyelvtant, amire az angol értékelők külön kitértek, mert valóban itt-ott sántítanak a mondatszerkezetek, de csak nagyon kevés és nagyon jól látható nyelvtani hiba van Malac meséjében, úgyhogy ezek levadászása egyben kicsit taníthat is. Persze tudom, az ilyesmivel csínján kell bánni a nyáron mert kikapunk az internetektől.
S igen, lehet, hogy a könyv elolvasása után gyermekünk vega akar lenni. De legalábbis csak csirkét enne 🙂


Blogturné
A Manó Könyvek gondozásában jelent meg Emer Stamp: Malac ​(elhihetetlenül) nagyontitkos naplója.  Az ifjú olvasók kedvence lesz a kalandvágyó Malac története, melyhez Lakatos István remek fordítása is hozzájárul. A  Blogturné Klub hat bloggere tesztelte a történetet nagy vigyorgások közepette. A véleményeket  ismét érdemes követni,  ugyanis a rendkívül könnyű  játékunk során egy szerencsés olvasó megnyerheti a könyvet.

Fülszöveg:
Szia.
Én vagyok a Malac. Ez az Én Naplóm.
Ez az Én Naplóm nagyon szupertitkos, de a Kacsa azt mondta, hogy muszáj elolvasnod, hátha tudsz nekünk segíteni. Mert egy kicsit bajban vagyunk. Igaziból nem is, mert egy ÓRIÁSI bajban.
Remélem, hogy elhiszed majd, amit olvasol, mert a Kacsa szerint Teljesen Elhihetetlen. Pedig nem. Ez az Én Életem.
Lakatos István barom(f)ijó fordításában.
Fordította: Lakatos István
Oldalszám: 192
ISBN: 9789634031918
Megrendelés

Nyereményjáték:
A történet hőse egy malac, így adott a játékunk témája is; híres malac hősöket keresünk a megadott képek alapján. Minden állomáson írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába az ismert malacos hősöket.
Sok szerencsét!
Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levélre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz!

Az én malacom:

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:
06.24 Kelly és Lupi olvas
06.26 Sorok között
06.28 KönyvParfé
06.30 Deszy könyvajánlója
07.02 CBooks
07.04 Olvasónapló

Save

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *