Menu Close

Februári előzetes

Téli álmukból felébredő magyar kiadók választékából már tudok szemezgetni, hogy mik azok a könyvek, amelyeknek a megjelenése érdeklődésemre tarthat számot. Pár közülük nem meglepetés, mert eléggé körbe lett már posztolva a könyves blogokon, de talán akad újdonság.

Először is itt van egy Steampunk alapmű. Mivel tavaly úgy döntöttem, hogy a steampunk egy egész jópofa irányvonal, olvastam pár regényt, de azért kíváncsi vagyok, hogy magyarul hogy vannak a szakkifejezések, meg mik az alapművek. Már szervezés alatt áll, hogy Tim Powers: Anubisz kapuit kölcsön kapjam, de mivel máshol is még a Gyémántkort írják, mint a műfaj egyik alapvetését, várom a megjelenést. S a könyvnek, még a fordítója is nagyon jó, úgyhogy biztos nem valami összecsapott művet kapunk 2 kötetben.

Galaktika Fantasztikus könyvek, 770p, ISBN: 9789639828599, megjelenés: február

Allan Hollinghurstről nagyon sokat hallottam, meg mindenféle díjakat nyert, sok angol nyelvű boltban is belefutottam a regényeibe, de mindig úgy voltam vele, hogy szépirodalmat inkább fordításban olvasok és rendszerint visszatettem. Itt az ideje, hogy végre magyarul is megjelenjen hát. Elvárásaim nincsenek vele kapcsolatban, de mindenképp érdekel, hogy tényleg mit és hogyan ír. Amúgy ebből a regényéből még tévéfilmet is készítettek pár éve.

Scolar Kiadó, 488 p., ISBN: 9789632442501, megjelenés: február

Jó urban fantasyt, amiben dögös csajok a főszereplők, izgalmas kalandjaik vannak és nem egy kaptafára készülnek, manapság nehéz találni. Mert akkora a kínálat. Már éppen leszokóban lennék a témáról, amikor az Agavé bejelentette, hogy megjelenteti Patricia Briggs Mercy Thompson sorozatát. Márpedig erről a kettősről eddig külföldi oldalakon csak jókat olvastam, úgyhogy rózsaszín borító ide vagy oda (igen, szerintem is ezzel sok potenciális vevőt riasztanak el), kíváncsi vagyok az autószerelős csaj kalandjaira.

Agave Kiadó, 272 p., ISBN: 9786155049057, megjelenés: február

A Ciceró könyvstúdió nem csak úgy bele a vakvilágba adta új sorozatának az 5 csillagos könyvek jelzőt. Az előző két regény, amit olvastam a sorozatból, igencsak megfelelt ennek a kitételnek. S Gayle Forman Ha maradnék című könyve is ide illőnek tetszik. Komoly dolgokról, líraian szól. Ifjúsági regény, de az irodalmi szintet üti. S van folytatása is, de azt mondják nem szabad annak a tartalmát elolvasni, mert lelövi az első kötet megoldását.

Cicero Könyvstúdió, 244 p., megjelenés: február

Polly Shulman Rajongás című regényétől nem voltam különösebben elragadtatva, viszont külföldi oldalakon böngészve találtam rá újabb regényére, ami láthatólag valami egészen más. Egy könyvtárosról szól, akine a Grimm mesékből ismerős varázshatalmú tárgyakat kell őriznie. Miután eltűnik néhány veszélyes dolog, a könyvtároskisasszonynak nyomoznia kell és bizony különleges, varázslatos, mesés kalandokba keveredik. Most komolyan mit nem lehet ebben a leírásban szeretni? Mesék, könyvtárosok, fantasy? Ide nekem. Mivel tavalyi megjelenés, talán valaki le is fordíthatná:)

Putnam, 336 p., ISBN 9780399250965, megjelenés: 2010 május

7 Comments

 1. PuPilla

  Már vártam ezt a posztot 🙂 Jókat szedtél össze! A Megszólít a hold tényleg kicsit riasztó, csinálhattak volna jobb borítótervet. Ez a Grimm-legacy nagyon felkeltette az érdeklődésemet – tényleg telitalálat a leírása :))
  A szépség vonala várólistás nekem már jóó régóta, még metaharitól kaptam… Idén sorra veszem 🙂
  Szóval jó kis gyűjtemény lett most.

 2. Lolle

  Ó istenem, ó istenem 😀 Kööööööszi 😀 Kiadják magyarul Gayle Forman könyvét? De jóóóó 😀 Köszi, hogy szóltál, és írtál róla 😀

 3. poggi

  Itt a fordító beszél 🙂 A Gayle Formannak viszont nagyon jó a folytatása is, sőt, én azóta sokkal jobban szeretem az elsőt is. Vegyetek belőle sokat, és akkor fordíthatom azt is :))

 4. Lobo

  @poggi Wow:) Én is azt hallottam, hogy a második még jobb. Konkrét megjelenést tudsz?
  @Elhaym igen, köszi tudtam róla de megtartom a rózsaszínt okulásnak:)
  @Adrienn egyelőre magyar megjelenésről nem tudok, csak külföldi oldalakon akadtam rá. Reménykedem a Könyvmolyképzőben, elvégre az előzőt is ők adták ki.

 5. poggi

  @Lobo ne haragudj, teljesen el is feledkeztem róla, hogy idenézzek.

  új borítót kapott (nagyon szép lesz, legalábbis nekem borzasztóan tetszik), emiatt csúszott, de legújabb információim szerint Könyvfesztiválra meglesz, azaz három héten belül 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *