Menu Close

Jubilálunk

Igyunk tortátSötét, viharos éjszaka volt 2003 január 21-én, amikor úgy döntöttem, hogy …  Na jó, fogalmam sincs, milyen éjszaka volt akkor, de valamiért késztetést éreztem, hogy egy külön blogba kezdjem el írogatni az olvasmányaimat. Bizony, már 10 éve vezetem az olvasónaplómat. Akit érdekel, az őskövületet még megtekintheti az olvasonaplo.blogspot.hun is, ugyanis nem emlékszem a loginomra és képtelen vagyok bebizonyítani a Google-nak, hogy az a blog az enyém és szeretném ismét magamhoz venni. Szegény kis árva csak ott kéklik a hidegben ősrégi web 1.0-s külsejével, viszont jó hír: senki se tudja megkaparintani az olvasonaplo-t a blogspoton.  Persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy az első pár évben tényleg nem volt más az Olvasónapló, mint az olvasmányaim jegyzéke, s csak úgy 2005-től kezdett könyvesblog jelleget ölteni amikor már véleményeket is írtam az olvasott regényekhez (bár akkor még fogalmam se volt, mi fán terem a könyves blog). Ennek ellenére máig a legnépszerűbb bejegyzés, amire a legtöbben kattintanak keresőkből, az Abigél, pedig az csak fülszöveg!

Aztán persze még 2003-ban elköltöztem a blogspotról a freeblogra, majd 2005-ben kicsit a blogtéren is volt olvasónapló, de aztán úgy döntöttem, elég egy helyen vezetni a beszámolókat és maradtam a freeblognál. A többi pedig, mint mondják, már történelem, s már annyi helyen és formában elmondtam, hogy nem akarnék senkit ezzel untatni.

Ennek ellenére nagyon élvezem, hogy itt van ez a 10-es szám, amire már lehet valamit alapozni és mutogatni, hogy milyen kitartó vagyok (meg öreg is, de erről psszt! nem beszélünk, mert egy csomóan a látogatóim közül még a betűket sem ismerték, amikor az Olvasónapló megjelent a neten).

Ezért aztán úgy döntöttem, itt az ideje egy kis ünneplésnek, s ehhez segítségül hívtam másokat is. Akik azzal, hogy elvállalták, 1-1 bejegyzés erejéig vendégbloggerek lesznek nálam, valójában nekem adtak felmentést a blogolás alól. Mert a következő pár hétben nem én fogok elsősorban írni az olvasónaplóba, hanem a meghívottak. Mert mégis társaságban a legjobb ünnepelni 🙂

A különböző cikkek mellett minden héten lesz játék is, 1-1 könyvet lehet majd nyerni, hogy az olvasók is jól járjanak. Meg torta helyett virtuálisan kb. evvel szolgálhatok.

Szóval szeretettel várok mindenkit erre az elhúzódó szülinapi bulira!

Kép forrása: http://sweetapolita.com/2012/03/boozy-birthday-cake-shots/

15 Comments

  1. katacita

    Húha, nem semmi, gratulálok! 🙂 Már csak a freeblogos korszakodba sikerült becsatlakoznom kb 4 éve, de emlékszem, hogy a könyvesblogokkal történő ismerkedésem elejétől kezdve követlek!
    És most elgondolkoztam, hogy ha 2003-ban kezdted, akkor az miért 10 év, aztán rájöttem, hogy már nem 2012 van…

  2. Pingback:Visszatekintés: 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *