Menu Close

Sugar Jamison: Dangerous Curves Ahead

dangerouscurvesA romantikus regényeknek ritkán szokott főszereplője lenni súlyproblémákkal küzdő, sőt egyenesen kövérnek mondott nő. Az általában a chicklit vonalhoz tartozik. Persze van arról szó, hogy valaki éppen diétázik, meg ha ránéz egy csokis kekszre akkor máris számlálja, mennyit kéne futnia, de ez csak kicsit utal arra, hogy senki se tökéletes az adott regény világában, ám a kilók nem igazán számítanak komoly tényezőnek. Márpedig Sugar Jamison könyvében pont az egyik motívum a súlykérdés és ezért voltam kíváncsi rá, hogyan kezeli ezt a románc.

Ellis Garrett otthagyta jól menő állását és csodás barátját és New Yorkból hazaköltözött és ruhaboltot nyitott, amelyben az olyan nők kigényeit igyekszik kielégíteni, amilyen ő is. Akik nem kapnak konfekció méretet, mert hosszabbak, rövidebbek vagy éppen vastagabbak, mint az átlag. Sokan értetlenül állnak a lány döntése előtt, pedig igazán volt oka így tenni, hiszen boldogtalan volt. Jack, a volt pasija teljesen aláásta az önbizalmát, annyira, hogy Ellis kész roncs lett, de most már talpra állt, s úgy tűnik, hogy megtalálta az igazi hivatását is. Ugyan folyamatosan stresszel azon, hogy vajon sikeres-e a boltja, s bár a blogjában kiáll azért, hogy  a gömbölyű is szép és barátkozzunk meg a testünkkel, azért továbbra is súlyos önértékelési gondjai vannak.

Éppen ezért pont arra nincs szüksége, hogy ismét belefusson abba Mike Edwardsba, aki annak idején elhitette vele: nem a külső számít, hogy aztán rá se hederítsen, amikor a nővére, a csinos Dina is ott volt a képben. Csakhogy Mike-nak igencsak tetszik Ellis, akit viccesnek, okosnak, szórakoztatónak tart és nem mellesleg borzasztóan érzéki is a gömbölyded formáival. Úgyhogy nem adja fel egy könnyen és közeledik a lányhoz, aki meg állandóan visszautasítja: tudja, hogy a férfi nem keres komoly kapcsolatot, hogy egész más stílusú csajok voltak korábban az esetei, s hála az ex-patkánynak nem is hiszi el, hogy egy olyan klassz pasi, mint Mike igazán vonzódhat hozzá. Különben se ér rá, hogy érzelmi kapcsolatokba bonyolódjon, lelkileg épp elég megterhelő neki a bolt és hogy szeretné rendbe hozni kapcsolatát a nővérével.

Az az igazság, hogy nagyon könnyen bele lehetett feledkezni a könyvbe, ami már az elején megfogja az embert. Ellis tényleg talpraesett és szórakoztató hősnő, akinek komoly önvizsgálatot kell tartania és hinnie magában. Ennek első lépése a regény kezdete előtt megtörténik, amikor kilép a megszokott életéből és vált, csakhogy ez még csak az eleje, mert hiába tudja a fejében, hogy ő egy értékes ember, a volt patkány (mert ennél jobb szót nem is lehetne találni az exre) annyira aláásta az önbizalmát, hogy a gödörből nem egyszerű kimászni és hinni a másik nemben és abban, hogy ő is lehet vonzó. Többnyire teljesen együtt tudtam élni Ellissel és volt nem egy megható pillanata is a regénynek, különösen tetszett, ahogy a lány szülei voltak ábrázolva: a harcos feminista professzor és az Aspergeres tudós igazán különleges párt alkottak.

Mike elsőre csak egy jóképű átlagos pasinak tűnik, de kiderül, hogy benne is van mélység, s bármennyire is járatlan a komoly kapcsolatok színterén, mindig sikerül jól választania, amikor az ösztöneire hallgat. Mivel neki is megvannak a maga démonai, amikkel le kell számolnia, nem csak egydimenziós figura. S végig nagyon szimpatikus, ahogy Ellist látja, s a kezdeti pánikrohamok után, ami elkapja, amikor rájön, hogy a lánnyal nem csak könnyű kalandot akar, hanem akár a függetlenségét is szívesen feladná,  sokkal korábban világosodik meg és látja be, hogy mi a helyes út.

Úgyhogy a problémám csak annyi volt, hogy a sok tiltakozás és bizalmatlanság Mike-kal kapcsolatban a végére kicsit túlzásba volt víve. Mert a srác az elejétől, még amikor nem gondolt semmi komolyra, csak tetszett neki a lány tényleg bizonyította, hogy nem érdekli hány kilóval több van Ellis-en, mint egy fotómodellen, sőt állandóan rászólt, a lányra ne beszéljen úgy magáról, mint aki kövér, hájas. Úgyhogy a végén volt egy bizonyos jelenet, amikor azt hittem, hogy most már annyira biztosak egymásban, hogy Ellis nem fog azonnal a legrosszabbra gondolni és visszatáncolni, hanem belátja, hogy Mike sose vétene ilyen aljasul ellene. De a lány elég sokáig hasonlítgatja a fiút az exéhez ahhoz, hogy elnyomja a saját józan eszét. Szóval egy körrel kevesebb szakítás épp elég lett volna.

Mindezek ellenére a regény nagyon szórakoztató és humoros volt, néhol torokszorító, s szerettem benne a hiteles problémákat és az utat, amit a szereplők bejártak, hogy megkapják a hepiendet, amit megérdemelnek.

Kiadó: St. Martin’s
Megjelenés: 2013
Terjedelem: 416 p.
ISBN: 9781466826281
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *