Menu Close

Ajánlom a könyveket

books_003Két okból szeretek mindenféle alkalomra könyveket ajándékozni. Egyrészt, mert könyvben jobban el tudom találni majd mindenki ízlését, mint bármi másban. Ráadásul jó vagyok a műfajban, a visszajelzések alapján főleg telitalálataim vannak. Másrészt meg a könyvet a legkönnyebb becsomagolni, ami egy hozzám hasonló, balkézművesnek igazi áldás (bár még így is képes vagyok szörnyen kinéző pakkokkal beállítani jeles alkalmakra.). Egyik nagy sikeremnek könyvelem el a gyerekeimnek pár éve összeállított Adventi naptárat. Szerintem pár év múlva újból bevetem majd.

Évek óta tervezem, hogy a szokásos, csak ajánlok mindenféle könyvet karácsonyra helyett fókuszáltabb könyvajánlóval állok elő a blogon. Megkérdezem az olvasókat, látogatókat, hogy kinek gondolnak könyvet ajándékba adni, milyen ízlésű embernek, s ez alapján sokkal konkrétabb ötletekkel tudnám segíteni őket. Nos, ez eddig nem valósult meg, többnyire saját lustaságom miatt.

Most viszont, hála a Popkult, csajok, satöbbi podcastnak, úgy tűnik, hogy van erre esély. A legutóbbi adásban ugyanis meghirdettük, hogy szívesen segítünk megtalálni a tökéletes  könyves ajándékot például a régen látott nagynéninek, akiről annyit tudunk, hogy szereti a macskákat. Azaz várjuk olyanok jelentkezését, akiknek problémái vannak, milyen könyvet válasszanak karácsonyra rokonoknak, ismerősöknek, üzletfeleknek. Jöhet bárki konkrét problémával, hogy hol akadt el, s mi megpróbálunk utat mutatni az éppen kapható könyvrengetegben. Mert legutóbb könyvesboltba járván rádöbbentem, hogy rengeteg újdonság van, mindenféle témában. Még az is lehet, hogy Brigivel együtt elmegyünk valódi könyvesboltba és nem csak neten nézelődünk, hanem kézbe fogunk igazi köteteket, hogy megfelelően tudjunk válaszolni, ha valakinek lennének kérdései ajándékozás témában.

Nem tudom érthető volt-e, a lényeg, hogy ha valaki szeretne karácsonyra könyvet ajándékozni, de fogalma sincs, kinek mit lehet, annak szívesen segítünk. Kéréseket, kérdéseket kommentben várunk. Lehet itt is, vagy a podcast oldalán, lehet levelet írni (lobo1tomia kuckac gmail ponty com illetve popkultcsajoksatobbi kuckac gmail ponty com ) vagy egyéb kedvenc fórumon elérni:

Lobo: Facebook // twitter // Goodreads // Tumblr
Brigi: twitter // Goodreads // Facebook

De ha senki se kér semmit, mi akkor is fogunk könyveket ajánlani, az már tuti, hogy a decemberi első epizódunk ennek jegyében fog eltelni.

Ja és persze hallgassatok Podcastot 🙂
Hallgasd meg a 22. adást:


Le is töltenéd? Popkult, csajok, satöbbi S01E22
Ahol lehet értékelni is: ITunes csatorna

Kép forrása: http://www.evanemeth.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *