Menu Close

Díjaim

libsterblogMostanában annyira nem vagyok aktív más könyves oldalakon (gyakran még itt se), hogy lassan kiesek a körforgásból, ez abból is látszik, hogy sose kapom meg elsőre a körbejáró díjakat. Márpedig díjat kapni szeretek, még akkor is, ha hetente osszák a hasonlókat, mert jólesik, hogy gondolnak rám is.  Csak nem mindig tudok reagálni rájuk kellőképpen. Legutóbb két díjat is ajándékozott nekem Katherine Grey, s mivel az előzőről elfejeltettem megemlékezni, most azért igyekszem pótolni a lemaradást,  s megköszönni, hogy gondol rám. A kedvenc blog díj ráadásul egy játékkal is párosul, azaz válaszolni kell 10 kérdésre.

 

A kérdések:

1. Mi a legfrissebb, teljesíthető könyvvágyad? Jelenjen meg Catherynne M. Valente összes könyve magyarul, Kleinheincz Csilla fordításában.

2. És melyik a legteljesíthetetlenebb?  Szeretnék egy saját külön könyvtárszobát, ahol elférnek a könyveim és van olvasókuckó.  De ez luxusnak számít.

3. Mi alapján rendezed el a könyveidet a helyükön? Téma szerint, azon belül pedig ugyanazon írók könyvei vannak egymás mellett.

4. Szoktál-e könyvet venni ajándékba? 5. Ha igen, miért, ha nem, miért nem? Ó igen, szinte csak azt veszek, mert abban jó vagyok és eltalálom, ki mit szeretne olvasni. Szeretek másoknak könyveket válogatni. Plusz még csomagolni is egyszerű a könyveket. S olyan jól esik, ha visszajelzést kapok, hogy bejött nekik a könyv, esetleg megkérdezik, mit ajánlanék még hasonlót, vagy tőlem kérnek tanácsot, kinek milyen kötetet vegyenek ajándékba. S igazából akkor vagyok pácban, ha NEM könyvet kell ajándékoznom.

6. Volt-e már, hogy becsomagoltál egy könyvet (pl. újságpapírba), hogy magaddal vihesd valahova olvasni? Amikor felkerültem Pestre és láttam, hogy sokan így visznek magukkal könyvet tömegközlekedni, arra gondoltam, ez biztos valami fővárosi szokás, hát 1x kipróbáltam. De rájöttem, ez nem nekem való, meg nincs is időm könyveket csomagolgatni, ennyire nem féltem őket és régen nem érdekel, hogy ki mit szól ahhoz, éppen mit olvasok a metrón.

7. Használsz könyvjelzőt?  Igen, bár nagy becsben nem tartom őket. Egyszer volt egy kedvencem (repibe kaptam, amikor még nem volt divat és egy antikváriumot reklámozott, egy ódivatú olvasó kislánnyal), amit sokáig pakolgattam ide-oda, aztán benne felejtettem egy könyvtári könyvbe. S nem találtam meg se az antikváriumot (netes volt), se azt a kislányt, hogy csináljak valami hasonlót magamnak.  Azóta fogyóeszköz nálam a könyvjelző, mindenképp szükségem van rá, de nem gyűjtöm és nem vigyázok rá annyira. Néha pedig áldozatul esnek a gyerekeimnek.

8. Ott voltál a Könyvhéten? Igen, de csak nagyon rövid ideig, vasárnap délelőtt körbeszaladtam, volt pár konkrét könyv amit meg akartam venni, azt beszereztem, de családdal voltam és nem volt időm sehol se megállni komolyan és beszélgetni.

9.  Melyik a kedvenc filmed? Jajj, hát ez nagyon nehéz kérdés, mert listával tudnék csak válaszolni, ami elég eklektikus lenne, mert A hetedik pecsét mellett feltétlenül rajta lenne az Igazából szerelem is pl. De most éppen a tegnap látott What’s Your Number (Számos pasas) jött be nagyon, mert annyira rég láttam valami tényleg aranyos és vicces romantikus komédiát (tényleg, ezek hová tűntek a mozikból?), s ez pont  jólesett.

10. Melyik a kedvenc filmed, amit könyvből forgattak? Gyűrűk ura – mert én annyira nem voltam oda a könyvért, de a film az nagy kedvenc lett, bármikor meg tudnám nézni a trilógiát, természetesen a rendezői változatban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *