Nov 252011

Eredményhirdetés típusú bejegyzés

Nagyon örülök, hogy sokan töltötték ki a kérdőívet és megmondták, ki a kedvenc hősük. Persze azért levonom a konzekvenciákat, hogy pontosabban kell fogalmaznom, mert be-becsúszott 1-1 női jelölt is, holott  akiírásban kimondottan férfire voltam kíváncsi (oké, pasi írhatott volna nőt is, de nem számítottam arra, hogy őket is érdekelni fogja a könyv, aki meg mégis javasolt az nagyon jópofán megoldotta “Bornemissza Gergely az Egri csillagokból, mert nagyon szép a teste a könyv borítóján“,). Valamint azért ha 1 nevet kérek, akkor azt tartsuk be és ne alkudozzunk meg soroljuk fel az 5 kedvencet. Ennek ellenére nagyon jó jelöltek és szövegek érkeztek.

A legtöbb szavazatot Rhett Butler kapta, aki “Egyszerűen azért mert tökéletes.”, “Igazi karizmája van, ami nem szupererőből, hanem férfiasságból és intelligenciából fakad. Van humorérzéke.” “Határozott, erős, bátor pasas, aki minden helyzetből kivágja magát, és még humorérzéke is van. ” “Én azt a férfit választottam, aki végigkísérte gyermekkoromat.”

A második helyre futott be Jericho Barrons a Tündérkrónikákból, mert “Mert szexi, van stílusa, titokzatos, nem hős típus, de mégis megvan benne minden, ami kell.” “Titokzatos, hihetetlenül férfi és hatalmas tuskó – imádom!” “Mert eredeti, bonyolult, mindenek felett titokzatos, tipikusan az a pasi akit még véletlenül sem mutatnál be otthon.”

Harmadik helyen meg holtverseny alakult ki, Roarke (“azért, amilyen férj” “Mert tökéletes“) és Joe Morelli (“Hiába szólogat be a csajoknak, mégis amikor rámosolyog egy nőegyedre, akkor úgysincs menekvés hiszen, nem lehet rá haragudni” “És még kutyát is sétáltat!“) között.

Lecsúszott a dobogóról Mr. Fitzwilliam Darcy, Daniel Belloq és ANITA BLAKE 🙂

De futottak még csajok: Madame Bovary, Arya Stark és Elizabeth Bennet.

Még néhány érdekesebb választás és indoklás:

Sherlock Holmes. Azért, mert szerelmes vagyok az agyába és az intelligenciájába.

Perselus Piton/Severus Snape, a meg nem értett, érzelmeit kimutatni nem igazán tudó bájitaltan professzor Nagyon nem igazságos, ami vele történt.

A Gyűrűk Ura Pippinje és azért mert belőle nézik ki a legkevésbé, hogy helyt tudna állni, őt nézik a leginkább gyereknek a többiek, mégis képes bizonyítani. Talán a legnagyobb jellemfejlődés is az övé az egész műben.

Duncan (Margaret Atwood The Edible Woman) … ironikus és önironikus; vagány és kiismerhetetlen. Olyan karakter, akiben minden olvasáskor felfedezek valami mást és ez jó

Szerintem nem volt olyan borzasztó tuty-mutyi Monsieur Bovary, csak az asszony nem tudott mit kezdeni vele.

Leo (Gyógyír északi szélre) Érzékeny, intelligens, az érzéseit ki tudja mutatni (már amikor), úriember, szépen fogalmaz (az író helyette, de mindegy), kimondottan olyan jó beszélgetőpartner lehet.

Jens Friis (Szentpétervár ékköve) … mérnök. Huszadik század eleji mérnök mindent visz, amit ők alkottak (és megmaradt) az folyamatos csodálkozásra késztet.

A magyarokat meg Bornemissza Gergelyen és Mogorván kívül Baradlay Richárd, Deleus (Juhász Judit: Búcsú Rómától) és Kőnig tanár úr (bátor, önzetlen és odaadó … mert igazi jólelkű embert sikerült a személyében Szabó Magdának alkotnia.) képviselte.

Amúgy meg nem voltam szőrösszívű és azokat is bevettem a sorsolásba, akik nem teljesen követték a kiírást, aztán rászabadítottam a listára a random.org-ot. A szerencse pedig Félcsinek kedvezett, úgyhogy neki küldöm el Sarah Wendell könyvét.

Köszönöm a részvételt én nagyon jól szórakoztam. A nyertesnek meg gratulálok!

 

 

Oszd meg!

Reader Comments

  1. Atya világ! Már nem is emlékeztem, hogy Rhett Butler-rel jelentkeztem a játékra, és NYERTEM!!! Még soha, soha, soha! Ezer köszönet!!!! :-))
    További szép napot Neked!

  2. Éljen Rhett Butler :), de persze a többi is jöhet. A győztesnek gratulálok, a póló meg egyszerűen csak nagyon tetszik. Köszi a játékot.

  3. Gratulálok a győztesnek! 🙂
    Oh, Perselus Piton/Severus Snape én is őt választottam volna. És tényleg nem volt fair, ami vele történet. Valahogy kimaradtam ebből most, majd legközelebb.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *