Jul 052011

Nagyon izgultam, hogy kivételesen ne járjak úgy, hogy vért izzadva összeszedem a nyári uborkaszezonban a figyelmemet felkeltő megjelenések listáját, aztán másnap állnak elő a kiadók az őszi tervekkel. De most szerencsém volt, mert akiknek a terveire nagyon vártam, az Agavésok tegnap kitették őket és máris van köztük 3 olyan könyv is, amit nagyon várok. Ja és a legtöbb könyvnél még borító sincs, annyira friss vagyok. Úgyhogy most az ajánlóban improvizálok, aztán majd lecserélem őket, ha már megjelennek azok is.

Az egész Lehane szeretetem ezzel a filmmel kezdődött. Igen persze láttam előtte a Titokzatos folyót is, ami nagyszerű film volt, de engem sokkal jobban megfogott ez a történet, ezért amikor megjelent az első Kenzie-Gennaro krimi az Agavésoknál, máris lecsaptam rá és nem csalódtam benne. Ugyan a Hideg nyomon történetét az ember ismerheti előre a filmből, de biztos vagyok benne, hogy Lehane prózája legalább annyira intenzív és szívszorító lesz, mint amennyire felkavart a film.
Kiadó: Agave, Megjelenés: 2011 szeptember

Annak idején egy könyvklubunkra olvastam el a Ha szeretsz egy férfit és meglepődtem, hogy Bouckovától más még nem is jelent meg magyarul. Most azonban jön a Kakas éve – valamikor idén -, s kíváncsi vagyok arra, hogy az írónő vajon 1 könyves csoda volt-e vagy hosszabb távon is tud valamit.
Kiadó: Cartaphilus, ISBN: 978-963-266-214-5, Megjelenés: 2011

Igazság szerint annak idején Elizabeth Kostova A történész című regénye csalódást okozott, de inkább a története miatt, mert a stílusa tetszett, úgyhogy figyeltem, mi lesz a következő regénye. A Hattyútolvajokról Jucinál olvastam, s igazából örülök, hogy hamarosan magyarul is megjelenik, mert olyan regénynek tűnik, ami esetleg nagyon tetszhet.
Kiadó: Európa, Terjedelem: 700 p., ISBN 978 963 07 9190 8, Megjelenés: 2011. július

Katherine Webb: Az örökség című regénye egy testvérpárról szól, akik nagyanyjuk halála után annak házát kapják meg, s amikor gyermekkoruk helyszínére utaznak, ott régi titkokra derül fény. Nem csak a saját múltjukban vannak homályos foltok de a nagymama élete is teli volt meglepő eseményekkel.
Kiadó: General Press, terjedelem: kb. 400 old., Megjelenés: 2011. augusztus

Andrea Levy: A hosszú dal című regénye jamaicai rabszolgákról szól, egy különleges fekete nő szemszögéből. Olyan történetnek tűnik, ami egyrészt izgalmas történelmi és egzotikus világban játszódik, s elvileg az elbeszélő egyedi hangja az, ami varázslatossá teszi az egészet.
Kiadó: General Press, terjedelem: kb. 400 old., Megjelenés: 2011. november

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *