Menu Close

Gyűjtögetés

Jön a nyár és a könyvtárak bezárnak én meg mindig attól tartok, hogy nem lesz elég olvasnivalóm, úgyhogy elkezdtem gyűjtögetni. Az elmúlt 2 hétben többször is jártam a Fészekben. Két jegyem van (gyermekem kb. 4 hónaposan beirattam) és a központi mellett a kerületiben is tag vagyok. Jelenleg a következő könyvekkel töltöttem fel az otthoni könyvtáras polcomat:
Először is ugye az útikönyveket mindig hamar elviszik, ráadásul pont ez a Stockholm már nem kapható boltban, s mivel júliusban oda utazunk, hát feltétlenül kellett.

Legutóbbi Nigella könyv is tetszett, átlapoztam, olvasgattam, a How to eatben az volt a jó, hogy hagyományos angol receptekkel volt tele, úgyhogy nosztalgiáztam egy kört. Ez most csak sütemény. Valamit biztos kipróbálok belőle. 

Az erotikus nő meg megtetszett, úgy gondoltam, majd lapozgatom egy kicsit mert érdekel, hogy keményfedélben többet mondanak-e a témáról, mint a női lapok (print és online egyaránt). 

Stephen King kötetéről meg azt írták, hogy szépíróknak kötelező. Meg amúgy is, ha valaki szeretne belenézni a mester kulisszái közé. Jómagam sok regényét nem olvastam, csak a régi klasszikusokat, de mindig is érdekelt, hogy írók mit mondanak a saját kreatív folyamatukról.

A következő négy könyvet az embernek szántam, megfejelve azzal, hogy a Rúnajeleket talán én is elolvasom, mert valahol (talán Nimánál?) azt írták, hogy olyan, mintha Pratchettel keresztezte volna magát Joanne Harris.

Susan Elizabeth Phillipset kedvelem, gondoltam megint adok egy esélyt annak, hogy megnézzem, a magyar kiadás hogy bánt vele. Közben pedig még anyósjelöltnek is szereztem olvasmányt ezzel.

Mauren Lee könyvét még nem tudom, el fogom-e olvasni, de kíváncsi voltam rá, milyen lehet, mert sokat nem lehetett hallani róla.

Miután A suttogó jó volt és Borostyán visszavitte a könyvtárba az Enna Burninget (:)), lecsaptam rá.

Westlaket úgy ajánják, hogy aki szereti Bernie-t annak kötelező. Mivel nekem a könyvmániás betörő bejött, kíváncsi vagyok erre a sorozatra is.

A Tudorok igazából már egy ideje nálam van, de nem biztos, hogy nekiállok. Tartok attól, hogy ez csak a tévésorozat forgatókönyvéből készült és ha azt nem láttam (mert nem láttam), nem fogom annyira élvezni, mint a Gregory könyveket. Azért még nem vittem vissza, mert hátha a nyáron ráfanyalodom.

Lisa Scottolinet egy időben rendszeresen olvastam angolul (női John Grishamként emlegetik), kíváncsi vagyok most hol tart.

Az üvegpalota pedig már régóta piszkálja a fantáziámat, eleinte rendszeresen kerestem a könyvtárban, aztán megfeledkeztem róla, de most megtaláltam és megörültem neki.

Highsmith regénye elvileg úttörő leszbikus irodalom. Mivel ilyet se olvastam még, jött velem haza.

4 Comments

 1. Annamarie

  Nekem nagyon tetszett az Üvegpalota, szerintem jó olvasmány, és a Búcsú Liverpool–ról sem tudok rosszakat mondani. A múlt hónapban olvastam, de még most is eszembe jut a színházi feeling, ami ugyan nem túl hangsúlyos a könyvben, de ezek szerint jóra sikeredett, ha még eszembe jut.

 2. Amadea

  A Tudorok egy az egyben a sorozat papírformátumban, legalábbis ezt szűrtem le abból a pár oldalból, amit elolvastam:) Még a párbeszédek is szó szerint úgy szerepelnek.

 3. Borostyán

  Örülök, hogy megtaláltad a Könyvtárban,mert én bizony elfelejtettem szólni neked, hogy már visszavittem :S Ezúton is elnézésedet kérem!

  A hab a tortán hogy nem olvastam el csak visszavittem, mert bár izgalmasan indul a dolog, annyir a magyar verzió tetszett meg, hogy hiányzott nekem nagyon 🙁

  De kíváncsian várom a véleményed akönyvről!
  Remélem tetszeni fog ez is. 🙂

 4. Lobo

  Borostyán: semmi gond, hirtelen ötlet volt és örültem neki. Egyébknt megértem, néha én is úgy vagyok vele, hogy egyik vagy másik változat megkedvelése miatt inkább nem olvasom el angolul/magyarul a többit hanem kivárom azt, ami nekem bejött.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *