Menu Close

Vicces-romantikus Blogturné Extra

A Curtis Sittenfeld: Viccces-romantikus regénye köré szerveződött Blogturnéhoz most egy extra állomással jövök, amelyben kedvenc SNL jeleneteimből mazsolázok. Hiszen a regény elsődleges helyszíne, ahol főszereplőnk, Sally Milz dolgozik egy olyan műsor, mint amilyen az 1975-ben indult Saturday Night Live, amely ősszel fogja megkezdeni az 50- évadát a képernyőn. A műsornak állandó író és színészstábja van, akik hétről-hétre szórakoztató jeleneteket és viccesen tálalt hírblokkot szállítanak le, többnyire az aktuális amerikai kultúrát parodizálják és tényleg szombat este éjfél előtt fél órával indul, s élőben sugározza az NBC. Minden epizód házigazdája egy-egy híresség aki szerepel a jelenetekben és zenei vendég is van, aki(k) élőben játszanak el néhány számot. Jómagam gyerekként először az MTV-n láttam részeit, viszont ott mindig mintha régi adásokat, ismétléseket adtak volna le, amik ugyan klasszikusnak számítottak, de egyáltalán nem érdekeltek és nem értettem, mi benne a vicces. Aztán a kétezres években már a youtube révén egyre több tényleg vicces jelenetet láttam a műsorból, ráadásul az általam fogyasztott popkultúra nem csak hivatkozik rá, de sok kedvenc műsorom alkotója (30 Rock, Parks and Recreation, Brooklyn 99 stb.) és színésze (Cecily Strong, Seth Meyers, Kate McKinnon, Andy Samberg stb.) is itt kezdte a pályafutását, szóval most már rendszeresen követem az adásokat.
Az elmúlt években nagyon komolyan elkezdték a kurrens és régebbi adásaikat is elérhetővé tenni a youtube-on, úgyhogy lehet bőven csemegézni. De íme néhány kedvenc jelenetem.

Kezdjük egy egész frissel, tavalyról. Mert Pedro Pascal

A musical sztárok gyűlése arról, hogyan mentsék meg a Broadway-t benne Taylor Swift cameo (még a Hamilton előtt, ami megtette ezt helyettük)

John Mulaney sokáig író volt a show-nál aztán azóta sikeres stand-up karriert futott be és többször is visszatért műsorvezetőként.

A híres Papyrus jelenet, aminek idén elészült ugyan a második része, de azért az első nyomába nem érhet.

Tina Fey és Amy Poehler mint az “Ismerd meg a második feleséged!” játék műsorvezetői.

Nicholas Cage és Nick Cage

A Titanic jéghegye (a hírolvasó Colin Jost aki talán a Danny Hurst törvény ihletője volt?:)

 

Blogturné

Curtis Sittenfeld romcomja nem árul zsákbamacskát, azt kapod amit a cím ígér: egy Vicces-romantikus regényt. A sziporkázóan szellemes kötetet a 21. század kiadó jelentette meg magyarul. Tartsatok a bloggereinkkel, hogy megismerkedjetek a regénnyel és ha velünk játszatok és szerencsétek van akkor tietek lehet a nyereményjáték végén a Kiadó által felajánlott regény is.

Fülszöveg

Sally ​Milz jeleneteket ír Az Éjjeli Baglyok című szombat esti tévéműsor számára. Párszor már összetörték a szívét, egy ideje nem keresi a szerelmet – időnként kavar valakivel, sikeres a munkájában, a mostohaapjával szoros kapcsolatot ápol. Ez így együtt elég.
Sally barátja és munkatársa, Danny Horst randizni kezd egy glamúros színésznővel, ezáltal bekerül a nem túl hízelgő klubba, amelyet tehetséges, de átlagos kinézetű, sőt kicsit béna pasik alkotnak, akik jártak már kivételesen gyönyörű és magasan kvalifikált nővel. Sallyt ez bosszantja, úgyhogy megírja A Danny Horst szabály című jelenetet, ami ebből a jelenségből csinál viccet – jelezve, milyen valószínűtlen, hogy fordított viszonylatban létrejöjjön ez a felállás: ahol a férfi glamúros és a nő átlagos.
Itt jön a képbe Noah Brewster, a sármos popsztár, akiről köztudott, hogy modellekkel szokott randizni. Ezen a héten fellép a műsorban, ráadásul ő lesz a műsorvezető is. Sally egészen odavan a férfitól, és egyből megtalálják a közös hangot – több jeleneten is együtt dolgoznak. Sally eltűnődik, hogy ezek itt nem szikrák-e kettejük között. Dehát ez nem romkom, ez a valóság. Márpedig a valóságban egy ilyen pasi soha nem randizna egy magafajta nővel, nem igaz?

Kiadó: 21. század
ISBN: 9789635684779
336 oldal
Fordította: Goretity Franciska
Megrendelés

Nyereményjáték

A regényben szereplő Éjjeli Baglyok egyértelműen a nagysikerű Saturday Night Live műsor megfelelője, amely rengeteg komikust adott a filmvászonnak. Közülük néhányról találtok képeket a bloggereknél és a Rafflecopter megfelelő sorába a nevüket kérjük beírni.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladványom


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

05.25 Olvasónapló
05.26 Betonka szerint a világ
05.27 Szembetűnő
05.28 Pandalány olvas
05.29 Olvasónapló (extra)
05.30 Utószó
05.31 Zakkant Olvas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *