Menu Close

Adventi Blogturné 2023

Ahogy már jeleztem, idén is részt veszek a Blogturné Klub Adventi programjában, s most én vagyok az, aki egy Karácsonyi lejátszási listát hoz Nektek.

Nagyon szeretem a karácsonyi zenéket, van egy jó hosszú, évente újabb és újabb számokkal bővülő listám a Spotify-on, amit bizony már november közepétől szoktam hallgatni. sőt ha az év más időszakában is decemberihez hasonló az időjárás nem szégyellem elővenni, szóval kb. októbertől márciusig bármikor felcsendülhet nálam bármelyik ünnepi Michael Bubble feldolgozás. Előfordul, hogy én már októberben elbukom a Whamageddont 🙂 Már gyerekként imádtam a tematikus ünnepi albumokat, több heti zsebpénzemből megvettem a New Kids on the Block karácsonyi kazettáját, évekig hallgattam másolt CDn  Frank Sinatra Christmas Album-ját s ezt igyekeztem otthon is reklámozni, hogy inkább szóljon Frankie a fa díszítés közben, ne a Csendes éj (tudjátok, a gyerekkórusos LP). Igazából minden évben örülök, ha valaki karácsonyi dalokkal áll elő, de persze albumban Frank Sinatrát kiütötte helyéről Michael Bublé Christmasa 2011-ben, aztán később felzárkózott mellé Kelly Clarkson is a Wrapped in Red -del, amióta pedig rászabadultam a Spotify-ra nem volt megállás. A nagy playlistemen persze fenn vannak a klasszikusok is, igen a Last Christmas, Mariah Carey, Fairy Tale of New York, Band Aid stb.

Azonban most direkt csináltam egy válogatást, amin a megosztó számok nem szerepelnek, viszont ahol a dalok között vannak nem kifejezetten karácsonyos, de mindenképpen téli hangulatot alapozó számok is. Néhány kimondottan szomorkás de azt hiszem az ünnephez hozzátartozik az is, hogy megemlékezzünk olyanokról akik már nem lehetnek velünk (nem tudom könnyek nélkül hallgatni, de szükségem van például a This Christmas Day-re), viszont van azért viccesebb szám is mint például Carly Rae Jespen: It’s Not Christmas Till Somebody Cries vagy Daveed Diggs: Puppy for Hanukkahh dalai :).

Szóval hallgassátok szeretettel (lehet, hogy még bővítem is):

Blogturné


„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig.

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

Nyereményjáték

Ebben a játékban minden állomáson találsz egy kérdést, ami a karácsonyhoz kötődik. Nincs más dolgod, mint a Rafflecopter helyes sorába beírni a megfelelő választ.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből 4 ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladványom

Melyik országban van az a szokás, hogy egy boszorkány dobja bele a kéménybe az ajándékokat karácsonykor?

a Rafflecopter giveaway

Állomások
12/02: Csak olvass! – Ajándékötletek könyvmolyoknak
12/08: Szembetűnő – Karácsonyi (gyerek)könyvajánló
12/11: Olvasónapló – Karácsonyi playlist
12/12: Csak olvass! – Könyvjelzők, képeslapok és ajándékkísérők (letölthetők)
12/15: Könyv és más – Társasjáték ajánló
12/17: Fanni’s Library – Élfestett könyvek ajándékba – ajánló
12/18: Utószó – Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek
12/19: Zakkant olvas – Last minute karácsonyi élmény ajándék lista
12/22: FüggőVég – Ajándékok, amiket  a TOP 5 kedvenc könyves karakternek adnék
12/24: Közös meglepetés

 

2 Comments

  1. Pingback:Adventi blogturné 2023 – FüggőVég

  2. Pingback:Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek – Utószó

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *