Menu Close

Lily Anderson: Halhatatlan ​csajok klubja

Úgy gondoltam, hogy a Halhatatlan csajok klubja valami horrorparódiás ifjúsági regény lesz, s ezért gondoltam, hogy elolvasom, de ennél meglepően többet is kaptam. Mondjuk Halhatatlan helyett inkább Élőhalottak voltak a csajok ahogy az eredeti címben is szerepel, de minden más kb. megegyezett az elképzelésemmel.

Camilla Flores éppen legjobb barátnője temetésén ül, amikor először találkozunk vele: Riley hirtelen halt meg, alig egy héttel azután, hogy az iskolájuk két népszerű lánya, June és Dayton dupla öngyilkosságot követtek el. Úgy tűnik, hogy Mila kivételével ezt senki se találja gyanúsnak, úgyhogy a lány úgy dönt, kideríti, valójában mi történt. Csakhogy tudja, jobbik fele, Riley nélkül erre képtelen, ezért úgy gondolja, hogy itt az ideje most már tényleg valami komolyra használni a boszorkányságot, a wicca tanokat amibe évek óta beleásták magukat: talál egy varázslatot amivel feltámaszthatja a holtakat egy hétre. Mila úgy véli, ez pont elég lesz arra, hogy valóban elbúcsúzzon barátnőjétől ls egyöütt kiderítsék mi is történt. Csakhogy arra nem számít, hogy a varázsige tényleg működik, hogy Riley-n kívül June és Dayton is visszatérnek a világba és hogy egyikük se emlékszik arra, mi történt velük. Mila azonban meggyőzi őket, hogy tuti gyilkosság áldozatai lettek és együtt kezdenek nyomozni, hiszen csak egy hetük van, mielőtt az élőhalottaknak vissza kell térniük a sírjukba …

Azt kell mondani, hogy egyrészt roppant szórakoztató volt a regény, másrészt megdöbbentően mély dolgok is voltak benne (a síron kívül ha-ha-ha). Mila a regény elején végtelenül magányos, hiszen az egyetlen ember, aki mindig mellette állt, megértette meghalt: tudja, hogy gyászol de azt is érzi, hogy hiába a külső nyomás ő bizony nem nyugszik amíg végére nem jár a dolgoknak. Ráadásul a veszteség érzése és a gyász annyira felemészti, hogy még azt is későn veszi észre, amikor valódi veszélybe kerül. Miután akaratlanul nyakába szakad még két élőhalott, kénytelen kelletlen jobban megismeri June-t és Dayton-t is akikről kiderül, hogy bizony bár láthatóan felszínes életet éltek, valóban gonoszkodni is tudtak és egymáson kívül nem is volt jó barátjuk, igazán talpraesett és találékony páros, mindegyiküknek megvan a maga erőssége és a közös kalandok bizony összehozzák négyüket. Igazi kis támogatói közösséget alkotnak a regény végére: kialakul közöttük a bizalom, az összetartás és a szeretet is felüti a fejét. A helyzetkomikum egy része persze átmeneti állapotukból fakad: a varázslat Milához köti őket, a távolsággal egyenes arányban nő a testük bomlottsága, ezzel néhol vissza is élnek, máskor meg végletekig kihasználják ezt, még a drámai csúcsponton is van vihogós jelenet, ahol főszereplőnk rádöbben, hogy a halott lányok milyen durván játszanak egymással 😊

Egyébként ahhoz képest, hogy ifjúsági regény, maga a rejtély leleplezése igencsak megdöbbentő és váratlan volt. Persze lehet tudni, hogy mivel ha nincs sok szereplő egy krimiben akkor a meglévőkből fog kikerülni a gyilkos, de ahogy egyre több dologra derült fény és lett újabb és újabb szereplő tisztázva, szűkült a kör. De még így is nagyon mellbevágóra sikerült.

Szóval a Halhatatlan csajoknak nagyon menő klubjuk van, szórakoztató és elgondolkoztató. A gyász, a feloldozás, a barátság, az összetartás a következményekkel való szembenézés mind-mind olyasmi, amivel az élőknek is számolniuk kell. Ürölök, hogy Mila helyre tudott egy csomó mindent tenni az életében és kicsit megnyílni, s ha Riley nélkül is, de úgy tűnik megtalálja azért a helyét és értékeli azokat a dolgokat, embereket amik és akik megmaradtak neki.

Blogturné

Mit tehetünk, ha öngyilkos lesz a legjobb barátunk? Hát feltámasztjuk! Legalábbis a Wicca hagyományokat követő Mila Flores így tesz, amikor Riley és az iskola másik két tanulója gyanús körülmények között meghal. Mila a zombilányokkal kezd nyomozásba, ahogy bloggereink is! Tartsatok velünk ezen az izgalmas blogturnén, és ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Maxim kiadó által felajánlott nyereménypéldányt a regényből!

Fülszöveg

Ismerkedjetek meg a tinédzser Wicca-boszorkánnyal, Mila Floresszel, akit a legkevésbé sem érdekel, mit gondolsz a Martens bakancsáról, a viselkedéséről, a magasságáról vagy a testsúlyáról, mert számára ez semmit sem jelent. Neki egyedül az a fontos, hogy mellette áll a legjobb barátnője, Riley. Ezért amikor Riley és a Fairmont Akadémia másik két tanulója, June Phelan-Park és Dayton Nesseth gyanús körülmények között hal meg, Mila nem hajlandó elhinni a mindenki más által elfogadott magyarázatot, miszerint a legjobb barátnője öngyilkosságot követett el. Hogy kiderítse, mi az igazság, egy tubus szájfény és egy régi varázskönyv segítségével véghez viszi azt, ami elképzelhetetlen: visszahozza a lányokat az életbe. Sajnos, mint kiderül, Riley, June és Dayton sem emlékeznek haláluk körülményeire. Vannak azonban befejezetlen ügyeik, amelyekkel még dolguk van. Erre mindössze hét napjuk maradt, amíg működik a varázslat, utána mindhármuknak vissza kell térnie a sírba. Milára hárul a nagy feladat, hogy féken tartsa a zavarodott és szórakozott zombilányok csapatát, ráadásul mielőbb meg kell találnia a gyilkosukat… még mielőtt az ismét lecsaphatna egy újabb áldozatra.
Kiadó: Maxim kiadó, Dream Válogatás
Terjedelem: 336 oldal
ISBN: 9789634992387
Fordította: Németh Anikó
Megrendelés

Nyereményjáték

Ha már Mila felébresztett pár zombit, akkor induljunk mi is zombikeresére! Találd ki, kire gondoltunk az egyes állomásokon, és a zombik nevét írd be a rafflecopterbe!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

Feladványom


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

30 – Olvasónapló
5 – Könyv és más
12 – Kelly és Lupi olvas
16 – Deszy könyvajánlója
22 – Hagyjatok! Olvasok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *