Menu Close

Bárki ajánlhat gyerekkönyvet

szivunkrajtaA Bookline és a UNICEF közös könyvajánló programot indított, Szívünk rajta címmel. (http://szivunkrajta.hu)

A “Szívünk rajta” egy olyan kezdeményezés, ami abban igyekszik segítséget nyújtani szülőknek és gyerekeknek, hogy könnyebben eligazodjanak a könyvesboltokban és a könyvtárakban. Fontos, hogy azok a könyvek, amik a gyerekek könyvespolcaira kerülnek, valódi élményt nyújtsanak, és igazi értéket képviseljenek.

A „Szívünk rajta”, egy olyan könyvajánló program, amely a szülők eligazodását segíti a gyerekkönyvek piacán, de nem felejti el, hogy a szülő is olvas, ezért a gyermekneveléssel kapcsolatos kiadványok közötti választást is megkönnyíti.

 

A program részeként egy szakmai csapat négy kategóriában ítélheti oda azt a megkülönböztető jelzést, egy virtuális matricát, ami a programot elindító Bookline és UNICEF Magyar Bizottság elképzelései szerint a jövőben megkönnyíti majd a könyvet vásárló szülők és gyermekek helyzetét.

Ilyen virtuális matricákat kaphatnak a könyvek:

A program részeként egy szakmai zsűri négy kategóriában ítélheti oda azt a megkülönböztető jelzést, egy virtuális matricát, ami a programot elindító Bookline és UNICEF Magyar Bizottság elképzelései szerint a jövőben megkönnyíti majd a könyvet vásárló szülők és gyermekek helyzetét.

A különleges módon mesélő (mesél), a gyermekek készségeit, tudását fejlesztő (fejleszt), a nehéz élethelyzetek megértését támogató (segít neki) kategóriák mellett a program magukhoz a szülőkhöz is szólni szeretne. A “segít neked” kategóriában olyan könyvek kaphatják meg a szakmai zsűri értékelése alapján a megkülönböztető jelzést, amelyek abban segítik a szülőket, hogy elég jó szülővé váljanak, és gyermekükkel, önmagukkal, családjukkal harmóniában élhessék meg szülői szerepüket.

A szakmai zsűriről, feladatukról, szempontjaikról is részletes leírás található a Szívünk rajta oldalon.

De bárki ajánlhat megfontolásra könyvet, csak el kell mennie a Szívünk rajta oldalra és ott az Én is ajánlok könyvet opciót választani.

Szóval hajrá, meg lehet kicsit tolni a kedvenc gyerekkönyveink szekerét!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *