Menu Close

Hírvidék

hírlapValamennyire azért igyekszem innen a távolból is az ujjamat a hírverésen tartani, csak éppen nem egyszerű, úgyhogy most igazából az elmúlt két hétből válogattam néhány érdekességet.

Az ekonyvolvasók blog elindított egy új sorozatot, amelyben bemutatják az itthon e-könyvek eladására szakosodott áruházakat, s mindjárt az elején kicsit hangyabolyba nyúltak, mert a Book and Walk oldal kicsit érdekes szerzői jogi bonyodalomba keveredett, érdemes elolvasni a hozzászólásokat.

Új könyvcserélő oldal nyílik majd hamarosan, a rukkola.hu ahol megunt könyveket lehet csereberélni. Egyelőre tesztüzemben működik, de lehet bétafelhasználónak jelentkezni. A könyvek adatait úgy tűnik, hogy a moly.hu szolgáltatja, mert az ő API-juk az oldal motorja. Ádám az 1/3 könyvelés már teszteli és elmondása szerint kb. úgy működhet, mint a Bookmooch, aminek a tagja vagyok. Azaz pontokat kap az ember az alapján, hogy hány könyvet meg hogyan cserélt, így lesz belőle egyre megbízhatóbb partner. Jelentkeztem tesztelni, most várom, hogy kérjenek tőlem egy szívességet 🙂 Remélem széles körben el fog terjedni a dolog, és jól fog működni.

A múltkor írtam a BEA-ról meg a BEA Blogger Conference-ről, ami azóta véget ért és érdeklődve olvasgattam a beszámolókat. Úgy tűnik, hogy a konferencia nem váltotta be a reményeket, ugyanis túlságosan átvették a kiadók az irányítást, kevés blogger tartott előadást, s főleg azt nehezményezték a résztvevők, hogy mintha azt sulykolták volna a szervezők, hogy a bloggerek a kiadóknak dolgoznak, s inkább nekik feleljenek meg. Holott minden könyves blogger azt vallja (legalábbis azok a külföldiek akiket én olvasok), hogy ők az olvasók tájékoztatását tekintik feladatuknak. A BEA-ról azonban mindenkinek jó véleménye volt, s rengeteg könyvvel tértek haza. Pár beszámoló: The Booksmugglers, JanicuReadReactReview, DearAuthor, FantasyCafe,

Végezetül pedig egy videó az egyik nagy kiadó (Random House) műhelytitkaiból, azaz hogyan jut el egy kézirat addig, hogy könyv legyen belőle, ami kikerül a polcokra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *