Mar 242010

Az Orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár két éve indította útjára a Veszíts el egy könyvet! akciót, amit idén nagy akcióval ünnepelnek meg.

Hogy mi is a könyvelvesztés? Nagyon egyszerű:

Leemeled egy szeretett könyvedet a polcodról, regisztrálod az elvesztést a http://veszitsel.konyvtar.hu/ oldalon, beragasztod a könyvbe az ekkor már kinyomtatható elvesztési nyilatkozatot a könyv egyedi kódjával – ez alapján tudja majd a megtaláló a legkönnyebben jelezni, hogy nála van a könyv -, és elveszíted egy forgalmas helyen.

A mostani évfordulóra pedig nagyon készültek Orosházán. Először is már a hónap elején megkezdték a beharangozást könyves bloggerek segítségével: Bloggerek ajánlottak könyveket, amiket meg lehet nyerni, hogy aztán elolvassák és elveszítsék a szerencsések és legyenek más szerencsések, akik megtalálják azokat a köteteket. Ugyan eddig úgy tűnhetett, hogy én csak csendben figyelem az eseményeket, de nem így van, mert hamarosan majd kiderül én mit ajánlottam elvesztésre. Addig is még mindig meg lehet nyerni, Bridge és Cotta által ajánlott könyveket.

A holnapi aktuális évfordulóra pedig nagy programot szerveztek. Lesz közös könyvelhagyás, mindenféle előadások és úgy hallottam, bizonyos moly alapító is tiszteletét teszi Orosházán. A részletes program itt található:

Szóval könyvek olvasására és elvesztésére fel! S mindent nyomon lehet követni a Városi Könyvtár Blogján.

 

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *