Menu Close

Sophie Kinsella: Shopaholic ties the knot

konyvboritoIsmét itt van Becky Blomwood, hogy harmadszor is megpróbáljon felülkerekedni a vásárlási lázon. Miután az előző könyvben (ami most már magyarul is kapható, természetesen Kelly Kft. Féle iszonyú borítóiszonyú borítóval, ahol épp a regény címe van legkisebbel szedve pl.) Becky megtalálja a helyét New Yorkban, rendeződik kapcsolata Luke-kal is, egy év telik el viszonylagos nyugalomban, s csupán olyan apró-cseprő dolgokon akad fenn a közös háztartás és bankszámla, hogy egy Miu-Miu szoknya vajon a háztartáshoz tartozik-e.
Aztán Becky kezét megkérik és ő igen-t mond, menyasszony lesz és jöhet a tervezgetés, az esküvő előkészítése. Ami duplán is jó dolog. Vagy mégsem. Ugyanis főhősnőnknek két esküvőt is szerveznek, ráadásul ugyanarra a napra. Először is Becky anyja azonnal kezébe veszi az irányítást, hisz egyetlen gyermeke hol máshol mehetne férjhez, mint ahol felnőtt, azaz Oxshottban. Ugyanakkor, Elinor, Luke jéghideg, tartózkodó, megközelíthetetlen, de kőgazdag anyja meg felbérli a világ legjobb esküvőszervezőjét, hogy New York legpazarabb lagziját dobják össze. Becky pedig egyszerűen nem tud a sarkára állni és lemondani egyiket se. Mert hát egyrészt összetörné az anyja szívét, másrészt meg volt-e olyan menyasszony aki nem álmodott egy igazi, mesés esküvőről, amelyből az év társadalmi eseménye lehete.
Az alapkonfliktus mellett, hogy Becky nem tud dönteni, s az utolsó pillanatig feszíti a húrt, s igyekszik egyedül megbirkózni a teherrel amit a titkolózás és az állandó lelkiismeret furdalás jelent, még Luke élete is alapjaiban rázódik meg.
Szóval pont az a zseniális Kinsella regényében, hogy elhagyja a vásárlási láz vonalat, illetve főhőse boltkóros volta kicsit háttérbe szorul az egyéb problémák miatt. Ezért tud friss és szórakozató maradni a sorozata, s ezek után jöhet a Shopaholic and Sister, valamint a Shopaholic and baby is.

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *