Audio

Amy Poehler: Yes Please

Szóval Amy Poehlerhez Tina Fey-en keresztül vezetett az utam, hiszen ők nagyon jó barátok és kiválóan dolgoznak együtt. Ha máshonnan nem ismeritek őket, talán már láttátok, ahogy 3x is vezették a Golden Globe díjátadót és minden alkalommal egyszerűen lealáztak mindenkit a professzionalitásukkal és ütős poénjaikkal. Ennek ellenére kicsit távol állt még tőlem az ő világa…

Read more

Kisvárosi Rickman-off

Annak ellenére, hogy a Podcast törzshallgatói nem egyeznek meg a blog törzsolvasóival, sajnos senki se kerülheti el a sorsát és legalább 2 adásonként hírt fogok adni arról, hogy mikről is beszélgettünk a másik oldalon. Méghozzá azért, mert az elmúlt két részben szerintem határozottan izgalmas témáink és helyszíneink voltak. Először is, még február elején angliai kisvárosokban..

Read more

Cabin Pressure

Idén ismét előtérbe került, hogy hangos könyveket hallgatok. Majd fogok írni arról is, hogy miket, de el kell kezdenem valahol, s ha már a kályhától indulok, akkor feltétlenül először azzal indítok, ami ismét meghozta a kedvem ahhoz, hogy mászkálás, BKVzás közben ne csak zenét hallgassak. S mert amúgy is a maga nemében egyedi dolog, megérdemel..

Read more

Hangosan a könyvekről

Előbb-utóbb majd fogok írni is könyvekről, de mostanában nagyon elfoglalt mindenféle blogon kívüli dolog. Voltam külföldön, konferencián, őszi szüneteltem családilag és még zsűriztem is. Szóval az élet kicsit elfoglalt, de nem panaszkodom 🙂 Ami viszont maradt, az a két hetente podcast, immár a 20. adást tettük közzé egy hete. Témánk pedig örökzöld volt, a könyves..

Read more

Éteri Könyvtároskisasszony

Akkora önreklám lesz, hogy csak na. Szóltam. Szóval a Popkult, csajok, satöbbi legutóbbi adásában megelőzve a héten mindenfelé folyó Könyvtári napok programját, a könyvtárosságról beszélgettünk. Pontosabban arról, én hogyan lettem könyvtároskisasszony, milyen kacskaringós utak vezettek oda, hogy a polcok között kötöttem ki, meg hogy mit csinálnak manapság a könyvtárosok, s egyáltalán szükség van-e még a..

Read more

YA vs. NA

Továbbra se kell aggódni, itt is rendesen beszámolok, hogy mi történik a másik oldalon, azaz hogy is állnak a csajok a popkultúrával. Megjegyzem, egész jól, már megelőztük az Egri csillagokat az iTunes*-ban. A hármas könyvelést persze nem fogjuk lelökni a trónról, de azt hiszem, jó helyen vagyunk. Örökzöld téma volt a legutóbbi Popkult, csajok, satöbbi..

Read more

Kettő az egyben

Sajnos nem hagyhatom, hogy az Olvasónapló látogatói lemaradjanak a másik műfajban tett kirándulásaim eredményeiről, úgyhogy most mindjárt ajánlanám is magunkat, azaz a Popkult, csajok, satöbbi legutóbbi két adását is. Még augusztus elején arról beszélgettünk, hogy melyek azok a sorozatok, amelyek mély nyomokat hagytak bennünk. S rögtön mindjárt le is korlátoztuk magunkat 5-re, szóval nem könnyítettük..

Read more

Mesél az erdő

A legutóbbi gyerekkori meghatározó olvasmányos adásunk után úgy döntöttünk, hogy még maradunk a gyerekkönyvek témánál, de elővesszük az anglomániát.  Ha már egyszer a Popkult, csajok satöbbi podcast alcímében ez a kitétel is szerepel. Úgyhogy klasszikus angol mesékről, meseregényekről, gyerekkönyvekről beszélgettünk a 14. adásban. Főleg olyanokról, amelyeket ismerünk valamennyire. S kiderült, hogy ebben a témában még..

Read more

Visszaemlékezések

A Popkult, csajok, satöbbi most már több mint fél éves múltra tekint vissza, úgyhogy mi is úgy döntöttünk kicsit turkálunk az emlékeink között, s arról beszélünk, hogy mit olvastunk zsenge ifjú korunkban, amikor még mi is a young adult kategóriába tartoztunk. Egyébként ez volt a 13. adásunk, ennek megfelelően kellően szerencsétlenül sikerült. Ugyanis kétszer kellett..

Read more

Celluloid csajok

Ugyan közben volt nyaralás és hallgatás itt a blogon, azért ami a podcastot illeti, a beígért 2 hetente csütörtökön jelentkezünk ütemet tartani tudtuk. Úgyhogy bár mindjárt itt lesz a 13. rész az előző, a tucatodik adással is fel lehet még zárkózni. Főleg mert folytatjuk a kriminális nők témát, de ezúttal a tévében és a filmvásznon..

Read more

Kemény csajok

Sose tagadtam, hogy a krimik is női szempontból érdekelnek elsősorban és mindig vadászom az újabb szerzőket, esetleg a régi klasszikusokat. S számomra nem elég, hogy nő legyen az író de szeretem, ha a főszereplő is az, ha meg igazán tökös és karakán, s nem szorul a férfiakra a munkájában, azaz nem csak csinos töltelék, eléggé elégedett..

Read more

Popkult, fiúk, satöbbi

Nem sok férfiírót olvasok, de Nick Hornby egyike azoknak, akiknek a könyveit mindig izgatottan várom, s vele már a blog kezdete óta rendszeresen lehet ezeken az oldalakon találkozni (ugyan a 31 dal esetében még csak a fülszöveggel, de akkor is). S hát nem véletlen, hogy Podcastunk címét a Popkult, csajok, satöbbit is ő ihlette, s..

Read more

Emma Thompson: Sense and Sensibility the Screenplay and Diaries

Az úgy volt, hogy mellékágon űzött podcastunk ötletelése közben, főleg a Jane Austen epizód után sürgetőnek éreztük, hogy külön megemlékezzünk Emma Thomsponról is, akiért mind a ketten (mármint Bridge meg én is) oda vagyunk, na meg persze vissza is. Még emlékszem is, hogy arról beszéltünk, akkor itt az ideje, hogy Brigi végre elolvassa az Értelem..

Read more

Könyvfesztivál elé

Ma kezdődik a XXI. Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison és természetesen a beharangozott könyvek között nem egy van, ami érdekel. Meg még programok is, amikre érdemes lenne kimenni. Úgyhogy most erről beszélgettünk a Popkult, csajok, satöbbi legutóbbi adásában. Meg még volt szó arról is, hogy ha már olvasónaplót nem írok túl gyakran, akkor mégis mi fordult..

Read more

Színház az egész világ

Ó és végre egy post, ahol elsüthettem az idézetet. Valamikor még a mozi előtt, de a könyvek után, a színház is fontos szerepet játszott nálam, így aztán a nagy drámaírókkal is előszeretettel ismerkedtem. Legjobban persze Shakespeare-be zúgtam bele, s mivel ő is eléggé angol, témája lehetett a Popkult, csajok, satöbbi podcastnak. Az ötödik adást tehát..

Read more