Menu Close

Elizabeth Hoyt: Színlelt szerelem

Miután véget ért Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozata, nagyon izgatottan vártam a következő történelmi romantikus regényeit egy új intrikával ami több köteten át húzódik. Az első rész, amit tavaly olvastam kicsit zavarosra sikerült, úgy emlékeztem, hogy rengeteg volt benne a különböző eseményszál, némelyik nem is lett elvarrva, a legizgalmasabb háttértörténetre, a Bölcs Nőkre meg nagyon kevés betűt szántak. Viszont elég izgalmasan fejeződött be, ami elővetítette a második rész főbb szereplőit és kapcsolatuk felütését, szóval vártam, hogy folytatódik a Greyhound család kálváriája.

Messalina Greycourt-ot nagybátyja parancsára Gideon Hawthorne Londonba szállítja, ahol a lány megtudja, hogy kezét a sötét üzletekkel foglalkozó Windemere hercege kiváló csatlósának, Gideonnak ígérte. Messalina egyáltalán nem repes az örömtől, hiszen pont ki akart kerülni nagybátyja fennhatósága alól és pénzt gyűjtögetett, hogy húgával megszökhessenek a gyámságból. Az okos és könyörtelen Hawthorne is szeretne már kikerülni Windemere alól, saját üzletével szeretne foglalkozni és még egy utolsó feladatot teljesít majd a hercegnek, cserébe a lány kezéért, akire ugyan már évek óta titokban vágyakozik, s akitől azt reméli, hogy megteremti számára a lehetőséget, hogy bejusson az előkelő körökbe, ahol majd a rangos úriemberek segítik a vagyonának gyarapodását. Gideon meggyőzi Messalinát, hogy menjen hozzá és bizonyos szintű függetlenséget ígér a lánynak cserébe a házasságért és üzleti segítségért. Amit azonban nem tud elmondani neki, az, hogy milyen utolsó munkával bízta őt meg Windemere, amit ha teljesít, biztosan elveszíti a nőt.

Elizabeth Hoyt tehát jó kis klasszikus trópusokhoz nyúlt ebben a történetben: kényszerházasság, ellenségből szeretők és még egy kis viszonzatlan szerelem is felmerül, hiszen Gideon már régóta az okos, határozott és szenvedélyes Messalina után vágyakozott. Igazából ezeknek a motívumoknak a kibontása nagyon is jól sikerült a regényben. Míg az első részben rengeteg szereplő forgolászott itt inkább fókuszálunk a főszereplőkre és arra, hogyan alakul a kapcsolatuk. Együtt élve a férfivel Messalina megismeri annak észjárását és környezetét, s meg kell értenie, hogy ahonnan ő származik (az utcáról, mocsokból, ahonnan fel tudta küzdeni magát az eszére és néhol kemény öklére támaszkodva), rengeteg mindenre nem tudtak odafigyelni az emberek, hiszen a lényeg az volt: próbáljanak meg napról napra életben maradni. Úgyhogy folyamatosan ébred fel a lány szociális érzékenysége. A másik oldalról meg az is kimondottan jópofa, ahogy Gideon meg értetlenül áll az arisztokrácia kirívó és számára feleslegesnek tűnő vásárlásai előtt. Minek minden szobát berendezni egy házban ha csak 3t használnak például. Nem sokszor van garasoskodó hős egy történelmi romantikus regényben, de Hawthorne akinek tényleg minden pennyért meg kellett dolgoznia még a bőséges hozomány ígérete mellett is szűkmarkúskodik.

Igazából a szerelmi szál szépen lassan bonyolódik eleinte, emellett persze ott van még a Nagy Titok (Gideon megbízatása) amit valahogy nem sikerül igazán jól feloldani. Több felesleges sértődés és félreértés is történik nem csak a főszereplők, de Messalina családi és baráti körében is és nagy bánatomra a Bölcs Nők dolgai is igencsak kurtán-furcsán rendeződnek el. Az utolsó fordulatok és nagy konfliktusok meg annyira gyorsan oldódtak meg, hogy csak kapkodtam a fejemet.

Hiába alakult jól Gideon és Messalina bimbózó kapcsolata, kicsit úgy éreztem, ebből egy jóval vaskosabb és részletesebb történet is lehetett volna, s juthatott volna ugyanolyan hangsúly az akciós és rejtélyes részre is, mint a lassan kibontakozó szerelmi szálra, ahol szintén úgy éreztem, mintha kimaradt volna néhány lépés, pár forróbb jelenet. A jól induló történet összecsapott és elsietett befejezést kapott.

Blogturné

A Greycourt sorozat második kötetében egy alattomos kényszerházasságban, sötét titkok árnyékában bimbódzik ki a szerelem.

Fülszöveg

Az ambiciózus és ravasz Gideon Hawthorne az egész életét annak szentelte, hogy felküzdje magát a legnagyobb nyomorból. Az elmúlt tíz évben Windemere herceg ügyeit intézte, a legveszélyesebb feladatokat is kérdés nélkül hajtotta végre. Most azonban Gideon készen áll arra, hogy kilépjen a herceg szolgálatából, és végre csak a saját üzletével foglalkozzon. Az aljas Windemere azonban még egy utolsó feladatot bíz rá – a jutalom pedig nem más, mint az unokahúga, Messalina Greycourt keze.
A szellemes és gyönyörű Messalinának minden ujjára jut egy kérő, ezért is döbben meg, amikor a herceg könyörtelenül házasságra kényszeríti Hawthorne-nal. A lány szökést tervez, Gideon pedig alkut ajánl neki, cserébe azért, hogy a nő segít neki bekerülni az előkelő társaságba. A kezdeti harag ellenére azonban Messalina szeme előtt napról napra jobban feltárul a férfi igazi jelleme, és egyre halványul a fejében a szökés terve.

Kiadó: General Press
Fordító: Frei-Kovács Judit
ISBN: 9789634529064
376 oldal, puhatáblás
Megrendelés

Nyereményjáték

Mostani blogturnénk minden állomásán Elizabeth Hoyt egy-egy sorozatának magyar címét kell összeállítanotok a közreadott, megkevert betűkből – segítség képen a szavak számát jelöljük zárójelben -, majd beírni a rafflecopter megfelelő rubrikájába.
(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladványom

AADEEILMNN

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *