Mar 242013

Szóval akárhogy is nem akar tűnni ez a tél, azért a tavasz és az első könyves seregszemle, a Könyvfesztivál, ami idén már a 20. lesz itt toporog az ajtó előtt. Úgyhogy rengeteg jó könyv megjelenése várható. Néhány, amit szívesen ajánlok, talán másoknak is felkelti az érdeklődését.

Emylia Hall: Nyarak könyveElőször is megjelenik magyarul Emylia Hall: Nyarak könyve, amit én még tavaly olvastam angolul és teljesen elvarázsolt. Nem csak a szép borító, hanem mert a történetben fontos szerepet játszik Magyarország, méghozzá pont az a korszaka, amire én is erős nosztalgiával emlékezek: a gyerekkori nyarak.
Kiadó: Park Kiadó, Fordította: Mesterházi Mónika, ISBN: 9789633550113, terjedelem: 296,  megjelenés: április

Gillian Flynn: HoltodiglanAztán jön a tavalyi év egyetlen olyan nem YA, vagy erotikus regénye, ami az összes toplistán szerepelt. Gillian Flyy: Gone Girl-je, amit a 2/3 Hármas könyvelés is olvasott, ráadásul pont a férfiak, s nagyon jókat mondtak róla. Tipikusan az a regény, amiről nem szabad sokat tudni, hogy minél ütősebb legyen.
Kiadó: Alexandra, ISBN: 9789633571170, terjedelem: 528 oldal, megjelenés: 2013 április

Eowyn Iwey: A hóleányAlig két hete olvastam egy csodás ismertetőt az SFMag-on Eowyn Ivey: The Snow Child című regényéről, ami orosz mesefeldolgozás, amerikai környezetbe ültetve. S lám mit látok a Gabo oldalán, a Könyvfesztiválra ígérik a magyar változatot!
Kiadó: Gabo, ISBN: 9789636896393, terjedelem: 340, megjelenés: 2013 április

Scott Westerfeld: BehemótAz Ad Astra Kiadó egyik legjobban várt tavaszi könyve persze nálam is a Behemót, mert miután a trilógia első része, a Leviatán teljesen lenyűgözött, nagyon érdekel a folytatás, a hősök további kalandjai.
Kiadó: Ad Astra, ISBN: 9786155229275, terjedelem: 592 oldal, megjelenés: 2013 április 18.

halhatatlansagelixirjeAz Athenaeum Kiadó vendége lesz a Könyvfesztiválon Gabi Gleichmann, akinek nagyszabású családregényét fogják megjelentetni. Nos, erre a könyvre a fordító személye hívta fel a figyelmet, mert Papolczy Péter azóta megbízható név nálam, hogy magyarra ültette a Montecore-t.
Kiadó: Athenaeum, ISBN: 9789632932477, terjedelem: 728 oldal, megjelenés: 2013 április 18

Junot Diaz: Így veszíted elJunot Diaz nevével már találkoztam itt-ott, de úgy láttam, hogy magyarul eddig még nem jelent meg tőle semmi. Nos, ezen fog változtatni a Cor Leonis Kiadó, ugyanis a Könyvfesztiválra kiadják a Pulitzer díjas szerző novellás kötetét. S ez még csak a kezdet, mert tervezik a továbbiakat is.
Kiadó: Cor Leonis, ISBN: , terjedelem: 200 oldal, megjelenés 2013 április 18

Az utolsó egyszarvúVtunderfoldégül, de nem utolsó sorban pedig a Ciceró Könyvstúdió két izgalmas könyvet is megjelentet. Jön újra Peter S. Beagle-től Az utolsó egyszarvú, méghozzá Kleinheincz Csilla fordításában, aki pont erről mesélt itt az Olvasónaplóban a legutóbb, hogy mennyire hozzánőtt a fordítói pályafutásához a regény. S ugyanő fordította  Catherynne M.Valente gyerekeknek szóló különleges mesekönyvét is, A lány, aki körülhajózta Tündérföldet-t is.

Oszd meg!

Reader Comments

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *