Menu Close

Márciusi hírözön

Itt a tavasz és a kiadók is felébredtek a téli álmukból, kipihenték az év végi hajrát és most már mindenfelé mindenféle akciók vannak, hírek új megjelenésekről, stb.

readanebookElőször is, tegnap óta tart az Olvass E-book-ot hét, ami Kanadából indult, de most már, hogy itthon is kezd magához térni az ekönyv piac, beszálltak jó páran az akcióba és ingyenesen adnak mindenféle dokumentumokat. Az e-könyv olvasó blog összeszedte, hogy ki hol és mit ajánl az ekönyv olvasóknak.

Márciusban az Ad Astra Kiadó várja a sci-fi és fantasy írók kéziratait, úgyhogy nyitottak afelé, hogy lehetőséget adjanak a megjelenésre. A részletek a kiadó honlapján olvashatók.

Júniusban jelenik meg Neil Gaiman új regénye (az Óceán az út végén) és magyar kiadója, az Agavé nagyon igyekszik, hogy a világpremierrel együtt, a hazai Könyvhét után nemsokkal mi is kézhez kaphassuk a könyvet. Amúgy A Soseholból éppen most készített a BBC4 rádiójátékot parádés szereposztással,(Richard – James McAvoy, Benedict Cumberbatch – Islington, Natalie Dormer – Door, Sophie Okonedo – Hunter, Romola Garai – Jessica, Christopher Lee – Earl fo Earl’s Court ) amit Március 16-tól fognak sugározni. S mivel a Britek annyira rendesek, ezt bárhol meg lehet majd hallgatni élőben.

A Cor Leonis Kiadó újra felkarolta a zseniális Jasper Fforde Thursday Next regényciklusát, aminek első része,   A Jane Eyre eset már újra megjelent, s a Könyvfesztiválra (április 18-21) ígérik a második részt, az Egy regény rabjait

Már tavaly óta nagyon vártuk Catherynne M. Valente gyerekkönyvét, s most már csak hetek kérdése, hogy áprilisban megjelenjék A lány, aki körülhajózta Tündérföldet.

kép forrása: http://www.ebookweek.com/images/banners/lady.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *