Menu Close

Jennifer Estep: Dark Frost

Az az igazság, hogy ezzel a könyvsorozattal kapcsolatban nem tudom kivárni, hogy komolyan olcsóbb legyen, pár hétig mondjuk vadászgatom az akciókat aztán egyszer csak fogom magam és megveszem. Mert annyira tetszik, úgyhogy most végülis annyiban szerencsém volt, hogy az előző részeket e-formátumban júliusban egy darabig lehetett egyben és kedvező áron kapni, meg ezt is leértékelték, s mivel eddig is e-bookban olvastam őket, hát éltem a lehetőséggel.

Folytatódnak Gwen Frost kalandjai a Mítosz Akadémián, az első féléven már túl van, éppen vége a karácsonyi szünetnek. S mint a legtöbb diák, ő is meg a barátai is az utolsó pillanatra hagyják a házi feladat megoldását, amely azzal jár, hogy el kell menniük az egyik múzeumba és az ott kiállított tárgyakról írni beszámolót. Majdnem a teljes évfolyam ott mászkál, jegyzetel, ám hirtelen a jókedvű kutatás vérfürdőbe torkollik. Ugyanis egy csapat Káosz Katona támad rájuk, Gwen és barátai ugyan felveszik velük a harcot és helyt állnak, de így is iszonyú tragédia, ami történik és mindenkit nagyon megráznak az események. Ráadásul úgy tűnik, hogy a támadók kerestek valamit és még egy térképet is hátra hagynak, ami alapján megindulhat a nyomozás, hogy vajon miért jöttek a Káosz Katonái a múzeumba és mit akarnak Gwentől meg az Akadémiai könyvtártól.

Arról panaszkodtam az előző résznél, hogy sokat foglalkoztak az előzményekkel, na itt most nem ez történet, mert az első sokkoló jelenettől kezdve nagyon keményen belecsapott a lecsóba Estep. Rengeteg dolog történik a regényben, folyamatosan izgalmas az egész a kezdetektől. Mondjuk azt megint el kell mondanom, hogy pár dologban előbbre voltam Gwennél és kitaláltam pár ember motivációi mögött mi rejtőzik, de ez most nem volt zavaró. Mert ugyanakkor sorra olyan fordulatok történtek, amelyek hihetetlen irányba terelik a cselekményt. Mármint hihetetlen olyan értelemben, hogy izgalmasnak és érdekesnek ígérkezik a következő rész is. S nem csak Gwen, de a barátai is fontos dolgokkal kell, hogy szembenézzenek, például Daphne-ről kiderül, hogy milyen mágiára képes, Logannak el kell döntenie, mennyire hajlandó megnyílni a lány előtt és vállalja-e a múltját. Gwen pedig megint újabb képességeket fedez fel magában, amelyek nem feltétlenül töltik el boldogsággal. S felmerül a kérdés, hogy vajon képes-e továbbra is arra, hogy Bajnok legyen. S persze az ellenfelek tovább erősödnek és a végkifejlet azt sejteti, hogy egyre komolyabbá válik a Pantheon és a Káosz közötti küzdelem.

Azért most már kicsit jobban látom a regénysorozatban az ifjúsági regényekre jellemző problémákat (természetesen főszereplőnk vállán nyugszik a világ sorsa, ellenfele kicsit jobb nála, de azért nem legyőzhetetlen, csak ő tud megoldani dolgokat stb.), s azt is, hogy mennyire kezd hasonlítani Gwen
szerepe, körülményei és a történetvezetés pár epizódja Harry Potter sorozat motívumaira. Viszont ez mítoszos dolog nekem továbbra is bejön, s bírom Estep laza stílusát, humorát, úgyhogy továbbra is jól szórakozom. S a regény végén található előzetes a következő részből (Crimson Frost) eléggé izgalmas regény indítást mutatott.

Kiadó: Kensington Publishing

Sorozat: Mythos Academy #3

Megjelenés: 2012 május 29

Terjedelem: 336 p. ebook,

ISBN: 9780758266965

Honnan: Vásárlás, saját példány, e-book

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *