Feb 182007

Billie Pearce elvált, egyedül neveli két gyerekét, s épp megpróbálja kitalálni, hogy mit kezdjen magával, míg a srácok az apjukkal Disney Worldben vakációznak, s tanárként ő maga is szabadságon van. Úgy dönt, hogy megtanul lovaspólózni, igaz nem sok tapasztalata volt eddig hátasokkal, ezért aztán szinte kihívja maga ellen a sorsot.

Nick Kaharcheck, az oktatója igazából gazdag üzletember, aki amellett, hogy a helyi napilap tulajdonosa, imád a lovaival foglalkozni. Poloedzések tartása egész mulatságos dolog, egészen addig, míg Billie meg nem jelenik, akinek az első lovaglóórán rálép a lova a lábára, így a férfi viszi el a sürgősségi osztályra. Szerencsére törés nem történik, s a nőt hazaengedik, s míg a fájdalomcsillapítók még hatnak, Nick rábeszéli, hogy fogadja be két hétre az unokatestvérét DeeDeet, aki teljesen az őrületbe kergeti Nicket.

DeeDee nem semmi karakter, többször volt már férjnél, s éppen a legújabb házasságára készül egy profi birkózóval, délig alszik, legfeljebb kávét vesz magához, hogy megőrizze az alajkát, az életet valami hihetetlenül egyedi módon látja. Billie megpróbálja visszacsinálni az üzletet Nickkel, akinek van épp elég gondja azzal, hogy megtalálja DeeDee öccsét, Maxet. A tizenhat éves fiúnak hihetetlen intelligenciája van, már egyetemre jár, azonban bármiből képes bombát cisnálni és robbantgatni, csak hogy felfigyeljenek rá és az általa éppen támogatott közügyre.

Billie azonban nem is annyira bánja a társaságot üres házában, hisz a környéken mostanában több betörés is történet, fura hangokat hall éjszakánként, s még a pókok is ellepték őket. Mire a románc kibontakozna Nick és Billie között, hazaérkeznek a nő gyerekei is, s úgy tűnik, hogy raoul a rovarirtós nincs a helyzet magaslatán. A maga lehengerlő stílusában DeeDee ráveszi Nicket és Billiet egy kettős esküvőrre, ám ahogy közeledik a nagy nap, egyre több gyanús dolog történik (felrobban Nick autója, leég az istállója stb.), s nyilvánvaló, hogy nem Max áll a merényletek mögött, mert ő sose ártana igazából senkinek.

Ahhoz képest, hogy egy régebbi regény feldolgozása, egész jó,  Evanovichtól azóta azonban már jobbat várunk.

3 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *