Aug 262006

Érezted már úgy, hogy volt egy pillanat az életedben, ahova legszívesebben visszamennél, mert ott fordult rosszra minden? S ha kapnál második esélyt a mostani tudásoddal, akkor megváltoztathatnád az életedet? Nos ilyen második esélyről szól Jenny Colgan regénye.

Flora legjobb barátnőjének esküvőjére utazik, akivel együtt nőttek fel, immár sikeres könyvelő, harminckét éves, négy éve van egy rendes barátja, aki bármely pillanatban hajlandó lenne megkérni a kezét, mégse boldog. Amikor pedig összefut élete első szerelmével a lagzin, még jobban összezavarodik, és azt kívánja, bárcsak újra 16 éves lenne. S a vágya valóra válik, igaz nem úgy, ahogy az ember megszokta a Hirtelen 30 vagy a Segítség felnőttem alapján. Flora nem ment vissza 1988-ba, hanem 2003-ban lesz 16 éves, a körülményei hasonlóak, mint annak idején (középiskola, szülei ingadozó házassága), csupán kortársai teljesen idegenek, s csupán hárman tudják róla, hogy valójában 32 éves lakozik egy tini testében (legjobb barátnője, egykori szerelme és a jelenlegi barátja). S van egy hónapja, hogy rendbe hozza amit kell, eligazítsa az életét. Flora eleinte élvezi, hogy ismét fiatalos a teste, de az iskolában ugyanúgy gondok vannak, akárcsak a szüleivel.

Gyorsan, könnyen olvasható regény volt, gördülékeny stílusban, Jenny Colgantól megszokott tempóban, csupán a vége, a fordulat utáni megoldás lett kicsit összecsapva.

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *